Medicii ieșeni au făcut minuni cu botoșăneanul rănit în explozia de pe Primăverii

Victima nu mai este sedată şi respiră fără ajutorul aparatelor de aproape o săptămână. Pacientul a fost operat de mai multe ori în zonele afectate de arsuri.

Medicii ieșeni au făcut minuni cu botoșăneanul rănit în explozia de pe Primăverii

Chirurgii plasticieni de la Spitalul "Sfântul Spiridon" fac minuni pentru pacienţii arşi. Chiar și atunci când condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea nu sunt cele mai grozave, medicii reuşesc să salveze pacienţii aflaţi în stare critică, scrie presa ieșeană.

Cazul botoşăneanului Gheorghe Foceag - ars pe aproape jumătate de corp după o explozie - este reprezentativ în acest sens. Ajuns la Iaşi cu şanse minime de supravieţuire, bărbatul în vârstă de 70 de ani este internat, în prezent, în stare stabilă în clinica de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Victima nu mai este sedată şi respiră fără ajutorul aparatelor de aproape o săptămână. Pacientul a fost operat de mai multe ori în zonele afectate de arsuri, ultima dată medicii intervenind sâmbătă, informează Ziarul de Iași.

Potrivit familiei, după două săptămâni de la internarea în clinica de chirurgie plastică, bărbatul este vizibil mai bine faţă de momentul transferului la Iaşi.

Medicii precizează însă că, momentan, nu pot aprecia cum va evolua starea pacientului. "Bărbatul este internat în stare stabilă, în continuare cu prognostic rezervat", a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“ Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Studenta din Darabani, accidentată lângă UMF Iaşi, a încetat din viaţă!

Vineri, 15 Decembrie 2017
6785

Tânăra de doar 22 de ani, din Darabani, accidentată în această săptămână lângă UMF Iaşi, a decedat vineri după-amiază."Din pacate, astăzi studenta din ATI n...

Ministrul Educatiei: Suntem singurul stat din UE cu profesori necalificati, aproape 5.000

Vineri, 15 Decembrie 2017
305

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, afirma ca Romania este singurul stat din Uniunea Europeana care mai are profesori necalificati, peste 4.700.Prin programul de formare sustinut cu fonduri europene v...

Dodon nu declara doliu national in Republica Moldova: "Regele Mihai este monarhul altui stat"

Vineri, 15 Decembrie 2017
477

Igor Dodon, liderul de la Chisinau, nu va declara ziua de 16 decembrie ca zi de doliu national in Republica Moldova deoarece "Regele Mihai este monarhul altui stat", respingand astfel cerere...