Medicii ieșeni au făcut minuni cu botoșăneanul rănit în explozia de pe Primăverii

Victima nu mai este sedată şi respiră fără ajutorul aparatelor de aproape o săptămână. Pacientul a fost operat de mai multe ori în zonele afectate de arsuri.

Medicii ieșeni au făcut minuni cu botoșăneanul rănit în explozia de pe Primăverii

Chirurgii plasticieni de la Spitalul "Sfântul Spiridon" fac minuni pentru pacienţii arşi. Chiar și atunci când condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea nu sunt cele mai grozave, medicii reuşesc să salveze pacienţii aflaţi în stare critică, scrie presa ieșeană.

Cazul botoşăneanului Gheorghe Foceag - ars pe aproape jumătate de corp după o explozie - este reprezentativ în acest sens. Ajuns la Iaşi cu şanse minime de supravieţuire, bărbatul în vârstă de 70 de ani este internat, în prezent, în stare stabilă în clinica de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Victima nu mai este sedată şi respiră fără ajutorul aparatelor de aproape o săptămână. Pacientul a fost operat de mai multe ori în zonele afectate de arsuri, ultima dată medicii intervenind sâmbătă, informează Ziarul de Iași.

Potrivit familiei, după două săptămâni de la internarea în clinica de chirurgie plastică, bărbatul este vizibil mai bine faţă de momentul transferului la Iaşi.

Medicii precizează însă că, momentan, nu pot aprecia cum va evolua starea pacientului. "Bărbatul este internat în stare stabilă, în continuare cu prognostic rezervat", a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“ Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Fanii lui Brighton au luat foc, după ce Florin Andone nu a fost folosit în meciul cu Tottenham

astăzi, 17:02
211

Momentul debutului botoșăneanului Florin Andone în Premier League se amână. Românul nu a fost folosit de managerul lui Brighton, Chris Hughton, nici în meciul de pe teren pr...

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul mamei din Botoşani care și-a bătut fetiţa

astăzi, 12:18
1762

"Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor", susțin reprezentanții Avocatului Poporului....

Psalm pentru părinți

Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
2402

Bucuraţi-vă seara când în casă este gălăgie şi nu vă puteţi odihni de râsetele pruncilor voştri, băgaţi devreme în pat. Nu-i mai apostofraţi pe copii că ...