Medicii ieșeni au făcut minuni cu botoșăneanul rănit în explozia de pe Primăverii

Victima nu mai este sedată şi respiră fără ajutorul aparatelor de aproape o săptămână. Pacientul a fost operat de mai multe ori în zonele afectate de arsuri.

Medicii ieșeni au făcut minuni cu botoșăneanul rănit în explozia de pe Primăverii

Chirurgii plasticieni de la Spitalul "Sfântul Spiridon" fac minuni pentru pacienţii arşi. Chiar și atunci când condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea nu sunt cele mai grozave, medicii reuşesc să salveze pacienţii aflaţi în stare critică, scrie presa ieșeană.

Cazul botoşăneanului Gheorghe Foceag - ars pe aproape jumătate de corp după o explozie - este reprezentativ în acest sens. Ajuns la Iaşi cu şanse minime de supravieţuire, bărbatul în vârstă de 70 de ani este internat, în prezent, în stare stabilă în clinica de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Victima nu mai este sedată şi respiră fără ajutorul aparatelor de aproape o săptămână. Pacientul a fost operat de mai multe ori în zonele afectate de arsuri, ultima dată medicii intervenind sâmbătă, informează Ziarul de Iași.

Potrivit familiei, după două săptămâni de la internarea în clinica de chirurgie plastică, bărbatul este vizibil mai bine faţă de momentul transferului la Iaşi.

Medicii precizează însă că, momentan, nu pot aprecia cum va evolua starea pacientului. "Bărbatul este internat în stare stabilă, în continuare cu prognostic rezervat", a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“ Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Iată cele mai sănătoase tipuri de carne recomandate de nutriționiști

Joi, 21 Iunie 2018
552

Pentru cei care vor alternative la porc, carnea de pasăre e varianta cu beneficii maxime. Conţine proteine care repară ţesuturile corpului, vitamine şi acizi esenţiali. Totodată, are un conţin...

Teodor Meleșcanu: Suntem pregătiți să oferim asistență consulară femeii bănuite de spionaj în Rusia

Miercuri, 20 Iunie 2018
279

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că nu a primit o comunicare oficială privind reţinerea femeii acuzate de spionaj în Rusia, precizând că, în cazul în care v...

Botoșăneanul care l-a dublat pe Jean-Claude Van Damme: "Eram cot la cot"

Miercuri, 20 Iunie 2018
3536

Robert Tiberius Aparaschivei, originar din Botoșani, locuiește în Belgia de mai mulți ani și practică arte marțiale. Pentru că seamănă la mișcări cu celebrul actor, a primit sarcina d...