Medicii ieșeni au făcut minuni cu botoșăneanul rănit în explozia de pe Primăverii

Victima nu mai este sedată şi respiră fără ajutorul aparatelor de aproape o săptămână. Pacientul a fost operat de mai multe ori în zonele afectate de arsuri.

Medicii ieșeni au făcut minuni cu botoșăneanul rănit în explozia de pe Primăverii

Chirurgii plasticieni de la Spitalul "Sfântul Spiridon" fac minuni pentru pacienţii arşi. Chiar și atunci când condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea nu sunt cele mai grozave, medicii reuşesc să salveze pacienţii aflaţi în stare critică, scrie presa ieșeană.

Cazul botoşăneanului Gheorghe Foceag - ars pe aproape jumătate de corp după o explozie - este reprezentativ în acest sens. Ajuns la Iaşi cu şanse minime de supravieţuire, bărbatul în vârstă de 70 de ani este internat, în prezent, în stare stabilă în clinica de chirurgie plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Victima nu mai este sedată şi respiră fără ajutorul aparatelor de aproape o săptămână. Pacientul a fost operat de mai multe ori în zonele afectate de arsuri, ultima dată medicii intervenind sâmbătă, informează Ziarul de Iași.

Potrivit familiei, după două săptămâni de la internarea în clinica de chirurgie plastică, bărbatul este vizibil mai bine faţă de momentul transferului la Iaşi.

Medicii precizează însă că, momentan, nu pot aprecia cum va evolua starea pacientului. "Bărbatul este internat în stare stabilă, în continuare cu prognostic rezervat", a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“ Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Primarii vor si ei pensii speciale: Dumnealor si le-au adjudecat, la noi nu S-A gandit!

astăzi, 12:01
275

Dupa parlamentari, magistrati, militari si politisti, si primarii isi doresc pensii speciale. Edilii din Asociatia Comunelor din Romania au cerut pensii mai mari, sustinand ca acum unele sunt sub...

Chiria pe pășune. Ce sume plătesc crescătorii de animale pentru un hectar de pășune!

astăzi, 10:41
490

Chiria pentru hectarul pășune, mai exact ce sume plătesc crescătorii de animale care închiriază aceste suprafețe. Prețurile valabile pentru pășunile din mai multe județe au fost dezvă...

De ce ne "arde" stomacul? Ce obiceiuri trebuie să excludem

astăzi, 10:22
1021

Arsurile la stomac sunt cauzate de boala de reflux gastrointestinal. Simptomele apar atunci când sucurile acide din stomac urcă în esofag, tubul care leagă gâtul de stomac. Î...