Medici fugăriți de condițiile din spitale

Medici fugăriți de condițiile din spitale

Condițiile din unele spitale botoșănene i-au fugărit pe specialiștii care au avut ocazia să lucreze pentru o anumită perioadă la Botoșani.

O recunoaște managerul Spitalului Județean Mavromati, Corneliu Mihai, care susține că au fost medici rezidenți care anul trecut au venit la Secția de Boli Infecțioase dar condițiile pe care le-au găsit i-a determinat să aleagă alte unități sanitare unde să profeseze.

De curând, la Secția Boli Infecțioase au fost finalizate lucrările de reabilitare și modernizare ale parterului și etajului I, iar conducerea spitalului speră ca acest lucru să fie un plus în atragerea medicilor, mai ales că astfel de investii vor fi făcute și în viitor 

"Medicii vin la un spital, cum este Spitalul Mavromati, dacă sunt condiții corespunzătoare. Anual avem rezidenți. Anul trecut au venit rezidenți la Secția Boli Infecțioase și când au văzut condițiile necorespunzătoare au spus că se mai gândesc dacă vin să lucreze la Mavromati. Medicii nu vin într-un spital dacă nu sunt condiții corespunzătoare de lucru și dotare cu aparatură necesară. Dacă nu facem nimic vom ajunge la un moment dat să ne plângem unde ne sunt medicii, că nu vin medicii la Botoșani, că este un oraș sărac. Noi trebuie să venim în întâmpinarea specialiștilor, să le crem condiții corespunzătoare", a spus Corneliu Mihai, managerul Spitalului Mavromati.

 

 

Spune-ne opinia ta