Medic de familie: Începe furtuna gripală, cazurile se înmulțesc. Nu confundaţi gripa cu simpla răceală de sezon!

Medic de familie: Începe furtuna gripală, cazurile se înmulțesc. Nu confundaţi gripa cu simpla răceală de sezon!

Medicul ​Sandra Alexiu avertizează că "începe în România furtuna gripală". De asemenea, medicul atrage atenția că gripa nu trebuie confundată cu răceala de sezon.

Mesajul medicului Sandra Alexiu:

"Din păcate începe în România furtuna gripală. Cazurile se înmulţesc, avem deja un deces declarat la o persoana nevaccinată, pe un teren imunodeprimat.

Atingerea unui titru protector prin vaccinare dureaza două - trei săptămâni, aşa încât e timpul să prindeţi această şansă! Anul trecut, vârful sezonului gripei a fost în februarie. Dacă aţi tot amânat până acum, e bine să vă vaccinaţi antigripal cât mai repede.

Avem la dispoziţie în România două tipuri de vaccin gripal, trivalent (cu trei tipuri de virusuri gripale) şi tetravalent (cu patru tipuri). Este o investiţie mică, dar foarte importantă pentru oricine!

Nu confundaţi gripa cu simpla răceală de sezon. Afecţiunea poate fi gravă, pot apărea complicaţii severe şi decesul, mai ales la persoanele aflate în categoriile de risc".

67 de cazuri de gripă s-au înregistrat în România de la începutul sezonului rece,potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
233

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
70

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
70

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...