Medic de familie: Începe furtuna gripală, cazurile se înmulțesc. Nu confundaţi gripa cu simpla răceală de sezon!

Medic de familie: Începe furtuna gripală, cazurile se înmulțesc. Nu confundaţi gripa cu simpla răceală de sezon!

Medicul ​Sandra Alexiu avertizează că "începe în România furtuna gripală". De asemenea, medicul atrage atenția că gripa nu trebuie confundată cu răceala de sezon.

Mesajul medicului Sandra Alexiu:

"Din păcate începe în România furtuna gripală. Cazurile se înmulţesc, avem deja un deces declarat la o persoana nevaccinată, pe un teren imunodeprimat.

Atingerea unui titru protector prin vaccinare dureaza două - trei săptămâni, aşa încât e timpul să prindeţi această şansă! Anul trecut, vârful sezonului gripei a fost în februarie. Dacă aţi tot amânat până acum, e bine să vă vaccinaţi antigripal cât mai repede.

Avem la dispoziţie în România două tipuri de vaccin gripal, trivalent (cu trei tipuri de virusuri gripale) şi tetravalent (cu patru tipuri). Este o investiţie mică, dar foarte importantă pentru oricine!

Nu confundaţi gripa cu simpla răceală de sezon. Afecţiunea poate fi gravă, pot apărea complicaţii severe şi decesul, mai ales la persoanele aflate în categoriile de risc".

67 de cazuri de gripă s-au înregistrat în România de la începutul sezonului rece,potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amical: FC Botoșani 4-0 SC Schwaz

astăzi, 09:07
41

FC Botoșani a început cu dreptul seria meciurilor amicale programate în cantonamentul din Austria. Botoșănenii i-au învins cu 4-0 pe austriecii de la Schwaz.Eduard Florescu, j...

Eco-taxa pentru pungi din plastic a crescut de la 0,10 lei la 0,15 lei

astăzi, 09:01
20

Guvernul a aprobat, marti, la propunerea Ministerului Mediului, un proiect de ordonanta privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje. Una dintre principalele modificari ...

Livadă de un milion de euro, distrusă de vecinul care a erbicidat cu avionul!

astăzi, 08:28
1206

Livadă de pomi fructiferi, distrusă din cauza unei erbicidări făcute de fermierul care lucrează terenurile învecinate. Exploatația pomicolă de cireși și de peri a fost înființat...