Managerul DSP: „În astea două săptămâni, noi nu am avut contaminări cu COVID în școală”

Managerul DSP: „În astea două săptămâni, noi nu am avut contaminări cu COVID în școală”

În cadrul unităților de învățământ din Botoșani, nu s-a produs încă, dovedit, un act de contaminare cu virusul Sars-CoV-2, chiar dacă au fost depistate cazuri de infectare atât în rândul elevilor, cât și în cel al cadrelor didactice, de la debutul noului an școlar, susține managerul interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Sursa de infectare a acestora, stabilită în timpul derulării anchetelor epidemiologice, este fie una comunitară, fie în familie, mai afirmă oficialul.

„Am primit un feedback pozitiv din partea școlilor și am verificat cu echipele în teren care este situația, au mai fost spețe mai răzlețe, dar per total am observat că regulile se respectă și personalul din școli chiar își face bine treaba. În astea două săptămâni, noi nu am avut contaminări cu COVID în școală, toți copiii pozitivi și cadrele didactice sunt pozitivi din familie sau din comunitate. Majoritatea copiilor sunt pozitivi din cauză că avem părinți pozitivi, profesorii fie au avut o întrunire în afara instituției sau au fost plecați în concendiu. Este infectare comunitară, dar nu au fost infectări în școli, drept dovadă că nici dintre colegii izolați la domiciliu în urma depistării unor copii pozitivi încă nu au fost confirmați cu Covid-19 și nu au nici simptome”, a declarat Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

De la începutul acestui an școlar, peste 120 de elevi au fost plasați în izolare la domiciliu ca urmare a pozitivării unor colegi de clasă ai acestora.

 

Spune-ne opinia ta