Mai mulţi medici de familie din Botoşani nu mai dau trimiteri şi reţete compensate!

Mai mulţi medici de familie din Botoşani nu mai dau trimiteri şi reţete compensate!

Botoşănenii care se vor prezenta, de miercuri, la medicul de familie vor trebui să scoată bani din buzunare atât pentru consultaţii, dar şi pentru medicamentele pe care până acum le cumpărau în baza reţetelor compensate.

La fel ca la nivel naţional, şi la Botoşani mai mulţi medici de familie refuză să mai acorde servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, pacienţii fiind afectaţi de faptul că nu vor mai primi trimiteri şi reţete compensate.

S-a ajuns în această situaţie ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene. Medicii de familie spun că până acum nu au obţinut decât promisiuni la problemele cu care se confruntă şi acuză şi subfinanţarea sistemului.

La Botoşani este exact acelaşi lucru ca şi în ţară. Un contract presupune două semnături, din partea celor două părţi. Pe de o parte medicul de familie, pe de o parte Casa de Asigurări. Casa nu şi-a pus nici semnătura, niciun fel de ştampilă pe acest document. Fiecare medic este în cabinet, asigură urgenţele şi consultaţii contra cost. Cei de la Casa de Asigurări au trimis actele adiţionale, dar nesemnate. Eu nu am niciun fel de document în momentul de faţă care să îmi permită să îmi desfăşor activitatea în cabinet în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări”, a spus un medic de familie din judeţul Botoşani.

Am încercat să luăm legătura şi cu liderii medicilor de familie din judeţul Botoşani, dar aceştia nu au putut fi contactaţi până la această oră.

 

Spune-ne opinia ta