Lipsă acută de medici pe una dintre secţiile Spitalului Mavromati: "Apar liste de aşteptare"

Una dintre secţiile Spitalului Judeţean Mavromati, unde pentru pacienţi orice zi în plus contează, se confruntă la ora actuală cu un deficit major de medici.

Lipsă acută de medici pe una dintre secţiile Spitalului Mavromati: "Apar liste de aşteptare"

 Medicul Stefan Bercea  

Este vorba de Secţia Oncologie, unde activitatea medicală este asigurată de doar trei medici, necesarul fiind de cel puţin şase medici.

Potrivit medicului Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, lipsa de personal de pe această secţie face ca şi actul medical să fie afectat şi să se facă uneori chiar liste de aşteptare.

“Există un deficit major în cadrul Secţiei Oncologie, legat de numărul medicilor care asigură activitatea medicală. Există în prezent doi medici, doamna doctor Movanu şi doamna doctor Cojocaru, care asigură activitatea  pe secţie, iar linia de gardă mai este asigurată şi de doamna doctor Roşioru. Din discuţia cu personalul secţiei mi s-a comunicat că în luna februarie ar mai veni să asigure linie de gardă un rezident dintr-un centru universitar. În pregătire avem medici rezidenţi şi estimăm ca în anul 2020 doi din aceşti medici rezidenţi să se prezinte la Botoşani. Este îngreunată activitatea privind asigurarea actului medical, asigurarea consultaţiilor, pacienţii sunt reprogramaţi, apar listele de aşteptare”, a precizat medicul Ştefan Bercea.

Pe Secţia Ocologie sunt 60 de paturi, mulţi dintre pacienţi fiind în faze terminale. 

 

Spune-ne opinia ta