LA MULȚI ANI! Serviciul de Ambulanță a împlinit astăzi 112 ani! VIDEO

O delegație de la Botoșani a participat, sâmbătă, la ceremoniile de la Alba Iulia, unde s-au organizat manifestări pentru a celebra 112 ani de existență a Serviciului de Ambulanță în România.

LA MULȚI ANI! Serviciul de Ambulanță a împlinit astăzi 112 ani! VIDEO

Sâmbătă, serviciile de Ambulanţă din ţară și-au serbat ziua la Alba Iulia. O delegație de la Botoșani a participat la ceremonii unde, în premieră, s-au organizat o serie de manifestări pentru a celebra 112 ani de existență a Serviciului de Ambulanță în România.

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată, începând cu anul 2015, la 28 iulie, dată la care, în anul 1906, a apărut prima ''Salvare'' din Bucureşti, la iniţiativa profesorului Nicolae Minovici. Serviciul de Salvare a fost funcţionat sub deviza "Totdeauna tuturor, gata pentru ajutor" şi a fost condus timp de 35 de ani de prof. dr. Nicolae Minovici care a întreţinut Societatea din veniturile proprii sau cu ajutorul contribuţiei unor oameni generoşi.

Sâmbătă, 45 de echipaje de Ambulanță din toată ţara au fost prezente în Cetatea Alba Carolina, la Ziua Națională a Ambulanței din România, zi care este marcată, în fiecare an, la 28 iulie. Cei 112 de ani au fost marcați la Alba Iulia, oraș ales pentru însemnătatea istorică dat fiind faptul că anul acesta se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire.

„Astăzi vă vorbește omul Sorina Pinea și se înclină în fața dăruirii, în fața profesionalismului vostru, în fața sacrificiului pe care îl faceți zi de zi, pentru că voi nu aveți voie să greșiți. Voi sunteți în prima linie, voi sunteți primii care suferă și știu că o faceți. Vreau să le mulțumesc și celor 3.000 de voluntari din programul Există un erou, care sunt fii, fiice, mame, manageri, contabili care au salvat împreună cu voi multe vieți. Ne gândim să extindem programul”, a declarat în fața celor prezenți la Alba Iulia ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

„Anul Centenarului ne dă un prilej. Să privim trecut și să învățăm, prezentul și să evaluăm, să privim viitorul și să vedem cum putem ajunge să deservim populația exact la nivelul la care se așteaptă de la Serviciile de Urgență din România. Istoria Serviciului de Ambulanță este una lungă și foarte veche din care avem de învățat. Cu siguranță, dacă e să comparăm unde suntem astăzi, unde am fost abia acum 10 ani, mult s-a realizat dar nu suficient, încă mai avem multe de făcut. Astăzi este o zi extrem de importantă pentru noi, pentru că sărbătorim un serviciu care are o tradiție și bineînțeles asigurăm populția că suntem prezenți, alături de ceilalți colegi de la pompieri, care asigură echipajele SMURD, colegii de la UPU care primesc pacineții pe care-i aduceți, și care și ei la rândul lor asigură o parte din echipajele SMURD. Este vorba despre o echipă, o echipă mare care recent, în 2014, s-a hotărât să fie și coordonată integrat sub Departamentul pentru Situații de Urgență, o datorie dificilă pentru cei care lucrăm la acest departament, dar împreună cu Ministerul Sănătării sunt convins că vom merge mai departe și la mai bine”, a declarat Raed Arafat.

Programul evenimentului s-a încheiat cu un marș festiv al coloanei de ambulanţe care a fost format din câte o ambulanţă din fiecare serviciu de ambulanţă judeţean şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (aproximativ 45 ambulanţe), o ambulanţă şalupă medicală (transportată pe platformă) din dotarea SAJ Tulcea şi un autobuz cu etaj care a transportat personalul echipat în ţinuta de paradă, arata alba24.ro.

Ambulanța face parte din viața noastră, fie că o așteptăm pentru a salva persoanele dragi, fie că îi oferim respectul cuvenit în trafic și oriunde ne întâlnim cu oamenii săi. În zi aniversară, ne înclinăm în fața celor care au ales să fie în slujba semenilor lor și transmitem un pios omagiu celor care au plătit cu viața în misiuni, acolo unde salvarea aproapelui a fost mai presus de oriceobstacol. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
24

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
176

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
56

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...