Instanţa decide că medicul Gheorghe Burnei va putea profesa din nou în orice spital de stat, inclusiv la Spitalul "Marie Curie"

Medicul ortoped Gheorghe Burnei, acuzat de mai multe fapte de luare de mită, s-ar putea întoarce la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Capitală, după ce Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, că acesta va putea profesa din nou în orice unitate medicală de stat. Hotărârea nu este însă definitivă.

Instanţa decide că medicul Gheorghe Burnei va putea profesa din nou în orice spital de stat, inclusiv la Spitalul "Marie Curie"

   Foto: Inquam

Instanţa a decis menţinerea sub control judiciar a medicului ortoped, dar i-a ridicat acestuia interdicţia de a profesa într-un spital de stat. De asemenea, doctorul Burnei se va putea întoarce la Spitalul de Copii "Marie Curie", potrivit deciziei luate vineri de Tribunalul Bucureşti.

"Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar (...). Admite cererea de modificare şi, în consecinţă: înlătura[ interdicţia impusă inculpatului de a nu exercită profesia sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgente de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate. Menţine măsură controlului judiciar, precum şi celelalte obligaţii impuse inculpatului", este decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti. Decizia nu este definitivă.

Medicul ortoped le-a explicat, vineri, judecătorilor Tribunalului Bucureşti, unde a făcut solicitarea de ridicare a interdicţiei de a profesa într-un spital de stat, că are dreptul de a le preda studenţilor, însă acest lucru nu este suficient din moment ce nu are voie să facă şi ore de practică, fiindu-i interzis să profeseze în unităţile medicale de stat. El a negat că ar fi primit bani de la pacienţi în schimbul operaţiilor şi a ţinut să precizeze că a rămas să profeseze în ţara în care s-a născut, chiar dacă a avut numeroase oferte din străinătate.

"Vreau să vă spun cu toată sinceritatea că nu am făcut nimănui rău. (...) Eu începeam serviciul la şase şi jumătate seara - deşi trebuia să fiu acolo la opt - şi terminăm la 11, 12 noaptea. Nu am fost de acord cu nimeni de pe lista pe care o aveţi că mi s-a dat ceva. Nu pentru asta făceam actul medical, pentru că puteam să-l fac la privat şi eram mult mai avantajat. Eu am rămas să desfăsor actul medical în ţara în care m-am născut, pentru că voiam să-i ajut pe ei. Vă rog să îmi daţi dreptul să îi ajut în continuare”, a arătat Burnei în ultimul cuvânt, susţinând că are sute de pacienţi care îl aşteaptă.

Gheorghe Burnei a mai solicitat instanţei şi ridicarea controlului judiciar, iar în 18 iulie magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au respins definitiv cererea. Doctorul le-a spus atunci magistraţilor că de trei săptămâni are posibilitatea să profeseze în clinici private, dar nu poate lucra acolo pentru că nu sunt condiţii şi le-a cerut să îi permită să se întoarcă la vechiul loc de muncă, altfel neavând cum să se întreţină. Medicul, care este acuzat de mai multe fapte de luare de mită, a spus în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti că el nu a cerut nimănui nimic şi că părinţii i-au oferit bani din proprie iniţiativă, iar acum este oprit pe stradă de părinţi care-i cer să le opereze copiii.

Citiţi mai departe pe News.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...