Îngrijorător! Tot mai mulți botoșăneni suferă de depresie!

Depresia face tot mai multe victime în rândul botoșănenilor, lucru demonstrat de numărul pacienților care au ajuns anul acesta pe mâna medicilor psihiatri de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati.

 

Îngrijorător! Tot mai mulți botoșăneni suferă de depresie!

Potrivit datelor oferite de reprezentanții Spitalului Județean, în cursul anului 2017 au fost internați în cadrul Secției Psihiatrie un număr de 99 de pacienți cu tulburări schizo-afective de tip depresiv, din care 33 au fost bărbați, media de vârstă a pacienților internați fiind de 45-54 de ani. 

De asemenea, tot în cadrul Secției Psihiatrie au fost internați șapte pacienți cu tulburări depresive ușoare, medii, iar cu tulburări depresive severe au fost 37 de pacienți.

Cifrele sunt în creștere față de anul 2016 când au fost 17 persoane cu tulburări depresive ușoare, medii, și 44 de persoane cu tulburări depresive severe care au ajuns la Secția de Psihiatrie.

"Marea majoritate a persoanelor internate au fost de sex feminin. Predomină în cazul tulburărilor depresive severe grupa de vârstă 55-64 de ani. Ca și cauze ale acestei afecțiuni ar fi stresul, problemele familiale, și consumul de alcool", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

În realitate însă numărul persoanelor care suferă de depresie este mult mai mare pentru că nu toți cei care au o astfel de afecțiune aplează la ajutor de specialitate.

Specialiștii spun că de multe ori persoanele care suferă de această afecțiune nici nu își dau seama, cu atât mai puțin rudele sau cunoscuții motiv pentru care se recomandă acordarea unei atenții deosebite când apar primele simpotme.

Persoanele care suferă de depresie se simt neliniştite, au senzaţia de frică, de spaimă, nu mai au chef să trăiască, există chiar şi gânduri de sinucidere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Majorarea tarifului pentru salubritate, cerută de cinci ori de Urban Serv

Marţi, 21 Noiembrie 2017
772

Societatea Urban Serv nu a primit niciun răspuns de la autoritatea locală vizavi de solicitarea de majorare a tarifului pentru operaţiunile de salubrizare de pe străzile din municipiul Botoşani, ...

Sume propuse spre a fi repartizate primăriilor din judeţ, din cota de TVA şi impozitul pe venit

Marţi, 21 Noiembrie 2017
842

Aceste sume sunt destinate pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare. Sumele propuse pentru fiecare u...

Contractele pentru deszăpezirea drumurilor judeţene încă nu au fost semnate

Marţi, 21 Noiembrie 2017
327

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani nu a încheiat nici până la această dată contractele pentru activitatea de pe drumurile judeţene în perioada sezonului rece. ...