Îngrijorător! Tot mai mulți botoșăneni suferă de depresie!

Depresia face tot mai multe victime în rândul botoșănenilor, lucru demonstrat de numărul pacienților care au ajuns anul acesta pe mâna medicilor psihiatri de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati.

 

Îngrijorător! Tot mai mulți botoșăneni suferă de depresie!

Potrivit datelor oferite de reprezentanții Spitalului Județean, în cursul anului 2017 au fost internați în cadrul Secției Psihiatrie un număr de 99 de pacienți cu tulburări schizo-afective de tip depresiv, din care 33 au fost bărbați, media de vârstă a pacienților internați fiind de 45-54 de ani. 

De asemenea, tot în cadrul Secției Psihiatrie au fost internați șapte pacienți cu tulburări depresive ușoare, medii, iar cu tulburări depresive severe au fost 37 de pacienți.

Cifrele sunt în creștere față de anul 2016 când au fost 17 persoane cu tulburări depresive ușoare, medii, și 44 de persoane cu tulburări depresive severe care au ajuns la Secția de Psihiatrie.

"Marea majoritate a persoanelor internate au fost de sex feminin. Predomină în cazul tulburărilor depresive severe grupa de vârstă 55-64 de ani. Ca și cauze ale acestei afecțiuni ar fi stresul, problemele familiale, și consumul de alcool", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

În realitate însă numărul persoanelor care suferă de depresie este mult mai mare pentru că nu toți cei care au o astfel de afecțiune aplează la ajutor de specialitate.

Specialiștii spun că de multe ori persoanele care suferă de această afecțiune nici nu își dau seama, cu atât mai puțin rudele sau cunoscuții motiv pentru care se recomandă acordarea unei atenții deosebite când apar primele simpotme.

Persoanele care suferă de depresie se simt neliniştite, au senzaţia de frică, de spaimă, nu mai au chef să trăiască, există chiar şi gânduri de sinucidere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1441

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
726

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
496

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...