Îngrijorător! Tot mai mulți botoșăneni suferă de depresie!

Depresia face tot mai multe victime în rândul botoșănenilor, lucru demonstrat de numărul pacienților care au ajuns anul acesta pe mâna medicilor psihiatri de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati.

 

Îngrijorător! Tot mai mulți botoșăneni suferă de depresie!

Potrivit datelor oferite de reprezentanții Spitalului Județean, în cursul anului 2017 au fost internați în cadrul Secției Psihiatrie un număr de 99 de pacienți cu tulburări schizo-afective de tip depresiv, din care 33 au fost bărbați, media de vârstă a pacienților internați fiind de 45-54 de ani. 

De asemenea, tot în cadrul Secției Psihiatrie au fost internați șapte pacienți cu tulburări depresive ușoare, medii, iar cu tulburări depresive severe au fost 37 de pacienți.

Cifrele sunt în creștere față de anul 2016 când au fost 17 persoane cu tulburări depresive ușoare, medii, și 44 de persoane cu tulburări depresive severe care au ajuns la Secția de Psihiatrie.

"Marea majoritate a persoanelor internate au fost de sex feminin. Predomină în cazul tulburărilor depresive severe grupa de vârstă 55-64 de ani. Ca și cauze ale acestei afecțiuni ar fi stresul, problemele familiale, și consumul de alcool", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

În realitate însă numărul persoanelor care suferă de depresie este mult mai mare pentru că nu toți cei care au o astfel de afecțiune aplează la ajutor de specialitate.

Specialiștii spun că de multe ori persoanele care suferă de această afecțiune nici nu își dau seama, cu atât mai puțin rudele sau cunoscuții motiv pentru care se recomandă acordarea unei atenții deosebite când apar primele simpotme.

Persoanele care suferă de depresie se simt neliniştite, au senzaţia de frică, de spaimă, nu mai au chef să trăiască, există chiar şi gânduri de sinucidere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primăriile din judeţ nu au primit bani la rectificarea bugetară

Luni, 25 Septembrie 2017
414

Mai multe primării din judeţul Botoşani au ajuns deja la fundul sacului şi nu mai au bani pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare până la finele acestui an.Şi mai au de aşt...

Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean despre demisiile directorilor de la Spitalul Mavromati!

Luni, 25 Septembrie 2017
864

Nemulţumirile directorilor de la Spitalul Judeţean Mavromati privind nivelul de salarizare al celor din conducere au ajuns şi la urechile preşedintelui Consiliului Judeţean.În cadrul ş...

Inspecţie în teren a specialiştilor de la ADR NE privind drumul strategic

Luni, 25 Septembrie 2017
633

Este prima vizită în teren privitor la acest obiectiv, după ce evaluarea din punct de vedere administrativ s-a încheiat, în prezent fiind faza de evaluare a indicatorilor tehnico-e...