INCREDIBIL! Medicul Mihai Lucan si-ar fi sabotat colegii ca sa greseasca in timpul operatiilor, punand in pericol pacientii

INCREDIBIL! Medicul Mihai Lucan si-ar fi sabotat colegii ca sa greseasca in timpul operatiilor, punand in pericol pacientii

Medicul Mihai Lucan, cercetat sub control judiciar pentru ca ar fi folosit bunurile Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca in favoarea unei firme private, si-ar fi sabotat colegii pentru a face greseli in timpul operatiilor. De asemenea, ar fi incercat sa isi foloseasca relatiile ca sa opreasca ancheta procurorilor DIICOT, dar si sa ascunda sume importante de bani.

Informatiile apar in referatul prin care s-a propus arestarea celebrului profesor, potrivit Stiripesurse.ro.

" (...) cu ocazia efectuarii unui transplant renal (...), pentru a-l pune intr-o situatie dificila pe martorul (...), cu care se afla intr-o stare de vadita contradictorialitate (...), inculpatul Lucan Mihai a manipulat de o asa maniera instrumentarul chirurgical practicand o incizie asupra sinusului arterei renale, intr-o zona care nu era vizibila (...), parasind la scurt timp sediul institutului", se arata in referatul DIICOT. In acest fel, au scazut mult sansele ca rinichiul respectiv sa mai poata fi transplatat, sabotandu-i munca colegului sau.

De altfel, atunci cand a aflat ca e investigat, Mihai Lucan ar fi luat legatura cu mai multe persoane sus-puse, in speranta ca ancheta va fi oprita.

Mai mult, ar fi transferat importante sume catre diferite persoane pentru a li se pierde urma si ar fi incercat sa ascunda si alti bani. Iar potrivit unor surse judiciare, in timpul audierilor, anchetatorii au gasit asupra lui nu mai putin de 5.000 de euro.

Pus sub control judiciar

Reamintim ca medicul Mihai Lucan, fiul sau, Valerian Lucan, si directorul administrativ in cadrul Institutului Clinic de Urologie Cluj-Napoca, Dan Emil Fofiu-Sanpetreanu, au fost dusi in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, in dosarul in care exista suspiciuni ca ar fi folosit bunurile Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca in favoarea unei firme private.

In urma analizei probatoriului procurorilor, judecatorii de la Tribunalul Capitalei au dispus, vineri dimineata, cercetarea lor sub control judiciar.

Decizia este executorie, dar poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Tot sub control judiciar va fi cercetat penal, in acelasi dosar, si directorul economic in cadrul institutului, Rodica Sanda Baciu, masura dispusa de anchetatori inca de joi seara.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...