Începe construcţia noului spital din municipiul Botoşani

Începe construcţia noului spital din municipiul Botoşani

Proiectul privind construcţia noului spital din municipiul Botoşani a trecut de toate etapele ce ţin de realizarea documentaţiei şi obţinerea avizelor necesare, iar Compania Naţională de Investiţii (CNI), care finanţează acest obiectiv, a dat undă verde pentru începerea lucrărilor.

Lucrările de construcţie ale spitalului de boli cronice şi îngrijiri paliative vor fi executate de firma Victor Construct, iar acestea vor fi demarate de luni, 20 noiembrie. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni.

Spitalul de la Botoşani va fi primul din ţară, construit de CNI, cu această specializare, de îngrijiri paliative.

“Data de 20 noiembrie este data de la care Compania Naţională de Investiţii dă unda verde pentru începerea construirii spitalului. Din acest moment nu mai există niciun alt impediment şi constructorul îşi doreşte să înceapă cât mai repede, mai ales că sunt şi banii. Acum patru ani, pe data de 18 noiembrie, am făcut prima solicitare pentru înfiinţarea acestui spital, atunci am înştiinţat executivul primăriei de la acel moment, pe data de 19 noiembrie am trimis şi Direcţiei de Sănătate Publică o solicitare prin care ceream să vină cu o notă de fundamentare asupra necesităţii construirii unui astfel de spital, iar ulterior primăria şi-a asumat acest proiect şi eu am putut să continui acest demers să aduc reprezentanţii CNI-ului, primii proiectanţi care au venit, au văzut.  Cu toate zădărniciile unora sau altor acest proiect a mers mai departe şi iată un prim obiectiv care a început acum patru ani ca o idee că se conturează şi sper să am bucuria să nu termin mandatul acesta fără să şi inaugurăm acest spital”, a declarat deputatul Tamara Ciofu.

Valoarea estimată a investiției se ridică la 15,6 milioane lei, iar noul spital va fi ridicat în curtea Spitalului de Recuperare "Sf. Gheorghe". 

Noua unitate sanitară va avea subsol, parter şi trei etaje, un spaţiu destinat pentru investigaţii RMN, spaţii pentru radiografii, sală de mese şi şapte-opt saloane şi o capacitate de 100 de paturi.  Fondurile pentru plata personalului ce va fi angajat vor fi asigurate de Ministerul Sănătăţii. Municipalitatea vrea să amenajeze şi un parc în apropierea noii unităţi sanitare, de circa 1.000 de metri pătraţi. 

Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative din municipiul Botoșani va purta numele academicianului Leon Dănăilă.

 

 

 

Spune-ne opinia ta