Încă trei cazuri de rujeolă confirmate la Botoşani!

Trei noi cazuri de rujeolă au fost confirmate la nivelul judeţului Botoşani în urma analizelor de laborator. 

Încă trei cazuri de rujeolă confirmate la Botoşani!

Aceste noi confirmări vin după ce săptămâna trecută un adult şi un copil au fost diagnosticaţi cu rujeolă.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani aştreaptă rezultatul analizelor de laborator în cazul unei a şasea persoane pentru care există suspiciunea că ar avea rujeolă.

Cinci cazuri au apărut într-o familie din localitatea Mihai Eminescu, iar al șaselea este din Flămânzi, care a avut contact cu familia din Mihai Eminescu.

 “Sunt confirmate cinci cazuri. Sunt cazuri de import, au contactat boala de la persoane din alte judeţe, pe o comunitate la risc, şi sunt şi adulţi şi copii care nu au fost vaccinaţi”, a declarat dr. Laura Acatrinei, directorul adjunct al DSP Botoşani.

Toate aceste cazuri sunt atent monitorizate de Direcția de Sănătate Publică, ai cărei reprezentanți atrag atenția asupra necesității vaccinării.

În perioada următoare, la nivelul județului cu ajutorul reprezentanților unităților administrativ-teritoriale și cu cadrele medicale se va discuta cu cetățenii despre vaccinare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1270

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
5603

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...

Bani obținuți de o primărie din județul Botoșani pentru alimentarea cu apă a întregii comune

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6583

O primărie din județul Botoșani a reușit să obțină fonduri pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apă în toate satele din comună. Fondurile pentru realizarea acestei in...