Încă trei cazuri de rujeolă confirmate la Botoşani!

Trei noi cazuri de rujeolă au fost confirmate la nivelul judeţului Botoşani în urma analizelor de laborator. 

Încă trei cazuri de rujeolă confirmate la Botoşani!

Aceste noi confirmări vin după ce săptămâna trecută un adult şi un copil au fost diagnosticaţi cu rujeolă.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani aştreaptă rezultatul analizelor de laborator în cazul unei a şasea persoane pentru care există suspiciunea că ar avea rujeolă.

Cinci cazuri au apărut într-o familie din localitatea Mihai Eminescu, iar al șaselea este din Flămânzi, care a avut contact cu familia din Mihai Eminescu.

 “Sunt confirmate cinci cazuri. Sunt cazuri de import, au contactat boala de la persoane din alte judeţe, pe o comunitate la risc, şi sunt şi adulţi şi copii care nu au fost vaccinaţi”, a declarat dr. Laura Acatrinei, directorul adjunct al DSP Botoşani.

Toate aceste cazuri sunt atent monitorizate de Direcția de Sănătate Publică, ai cărei reprezentanți atrag atenția asupra necesității vaccinării.

În perioada următoare, la nivelul județului cu ajutorul reprezentanților unităților administrativ-teritoriale și cu cadrele medicale se va discuta cu cetățenii despre vaccinare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Șefi cu salarii mai mici decât subordonații într-o instituție din Botoșani

astăzi, 15:53
3

Discrepanțele salariale majore apărute odată cu aplicarea noilor acte normative ce privesc salarizarea din sistemul bugetar este reclamată și de liderul de sindicat al unei instituții de cultur...

Protest în fața Instituției Prefectului din Botoșani!

astăzi, 10:18
460

Una dintre principalele revendicări ale sindicaliștilor de la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa o reprezintă blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat....

Durerea angajaților de la Ambulanța Botoșani: Mașinile vechi cu care merg la intervenții!

astăzi, 09:50
518

Una dintre problemele cu care se confruntă angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani a fost adusă în atenția parlamentarilor în Comisia pentru Dialog Social de vineri, d...