Încă trei cazuri de rujeolă confirmate la Botoşani!

Trei noi cazuri de rujeolă au fost confirmate la nivelul judeţului Botoşani în urma analizelor de laborator. 

Încă trei cazuri de rujeolă confirmate la Botoşani!

Aceste noi confirmări vin după ce săptămâna trecută un adult şi un copil au fost diagnosticaţi cu rujeolă.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani aştreaptă rezultatul analizelor de laborator în cazul unei a şasea persoane pentru care există suspiciunea că ar avea rujeolă.

Cinci cazuri au apărut într-o familie din localitatea Mihai Eminescu, iar al șaselea este din Flămânzi, care a avut contact cu familia din Mihai Eminescu.

 “Sunt confirmate cinci cazuri. Sunt cazuri de import, au contactat boala de la persoane din alte judeţe, pe o comunitate la risc, şi sunt şi adulţi şi copii care nu au fost vaccinaţi”, a declarat dr. Laura Acatrinei, directorul adjunct al DSP Botoşani.

Toate aceste cazuri sunt atent monitorizate de Direcția de Sănătate Publică, ai cărei reprezentanți atrag atenția asupra necesității vaccinării.

În perioada următoare, la nivelul județului cu ajutorul reprezentanților unităților administrativ-teritoriale și cu cadrele medicale se va discuta cu cetățenii despre vaccinare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

astăzi, 12:55
15

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...

Posturi de şefi desfiinţate la Urban Serv!

astăzi, 12:24
95

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, în noua organigramă nu se mai regăsesc 25 de posturi, dintre care şase sunt de conducere. Majoritatea persoanelor care ocupau aceste posturi...

Patinoar pe trotuare! Reproşuri la adresa societăţii Urban Serv – FOTO

astăzi, 11:25
138

Oamenii au sesizat situaţia pe adresa redacţiei Stiri.Botosani.ro şi spun că mai multe persoane au căzut după ce au alunecat pe gheaţa de pe trotuare şi susţin că nu este normal să fie o as...