În Maternitatea Botoșani controalele în ambulatoriu se fac numai pentru cazurile urgente

În Maternitatea Botoșani controalele în ambulatoriu se fac numai pentru cazurile urgente

Pe perioada pandemiei, conducerea Maternității Botoșani a luat decizia ca toate controalele care nu reprezintă o urgență să fie amânate în măsura în care este posibil, pentru a nu crea o aglomerare de paciente, riscând astfel o infectare în masă.

S-au efectuat și se efectuează în continuare controale în ambulatoriu dar pentru cazurile urgente, care nu necesită amânare, pe baza unei programări la medicul curant sau din ambulatoriu.

“În Maternitatea Botoșani consultațiile se fac în continuare cu grijă. Vom deschide ambulatoriul dar numai pentru cazurile urgente. Pacientele pot suna să se programeze la medicii de pe ambulatoriu dar cele mai multe au medici curanți și își spun problema. Daca problema nu este gravă cu siguranță nu le putem programa însă dacă există o urgența, vor fi consultate sau se vor face analize. Acolo unde este cazul se va interna. Noi nu am lăsat “garda jos” absolut deloc, am consultat în toată perioada aceasta. Trebuie să lucrăm cu prudență pentru că altfel riscăm să infectăm  toată Maternitatea  și nu vor avea apoi unde veni cele care au într-adevăr nevoie de ajutor”, a transmis un cadru medical din Maternitatea Botoșani.