IMPORTANT! Cum ne protejăm coloana vertebrală, dacă stăm mult la birou!

IMPORTANT! Cum ne protejăm coloana vertebrală, dacă stăm mult la birou!

Toată lumea știe că munca la birou dăunează coloanei vertebrale, duce la obezitate și alte boli grave. Dacă te gândești să încerci noile birouri, care se ajustează în funcție de înălțimea ta astfel, încât să lucrezi din picioare, experții spun că tot ai șanse mari să suferi de anumite boli.

Boli pe care le poți face dacă stai la birou pe scaun:

-cancer
-obezitate
-boli de inimă
-infarct

Un studiu a demonstrat faptul că cei care reduc numărul de ore în care stau așezați la birou cu 3 ore au șanse mult mai mari să câștige 2 ani din viață!

Chiar și dacă stai la un birou în picioare există "șanse" foarte mari să faci una din aceste boli:

-arteroscleroză
-varice
-probleme cu coloana

Când stai pe scaun, ridică-te la fiecare 15-20 de minute, să schimbi poziția, să faci o plimbare și să îți pui sângele în mișcare.

Dacă stai la un birou fără scaun, mută-ți greutatea de pe un picior pe altul, schimbă centrul de greutate.

Alternează între aceste două stiluri pe parcursul zilei și vei fi mai ferit de boli. De asemenea, în timpul pauzei de masă, fă niște exerciții de întindere și nu mânca lângă tastatură. Oprește-te și ia masa în altă parte, pentru a te deconecta puțin de la muncă. (doctorulzilei.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...