Guvernul adoptă azi coplata la privat

Guvernul adoptă azi coplata la privat

Guvernul se reuneste, miercuri, de la ora 13:00, in sedinta. Pe ordinea de zi figureaza proiectul de ordonanta initiat de Ministerul Sanatatii prin care va fi introdusa "coplata la privat". 

Proiectul de ordonanta de urgenta pentru completarea articolului 230 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii prevede ca furnizorii privati de servicii medicale care incheie contracte cu casele de asigurari de sanatate pentru servicii aferente spitalizarii continue, ambulatoriului clinic de specialitate si ambulatoriului paraclinic pot incasa direct de la asigurat o contributie personala pentru serviciile contractate.

Potrivit proiectului de OUG postat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, Legea 95/2006 se modifica astfel: "furnizorii privati de servicii medicale care incheie contracte cu casele de asigurari de sanatate pentru servicii aferente spitalizarii continue, ambulatoriului clinic de specialitate si ambulatoriului paraclinic, potrivit legii, pot incasa direct de la asigurat o contributie personala pentru serviciile contractate, cu acordul informat prealabil in scris al asiguratului in acest sens".

Totodata, Executivul va adopta si un proiect de hotarare privind aprobarea nivelului cotizatiilor si taxei pentru realizarea interconectarii cu institutii similare internationale in domeniul donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, precum si pentru acreditarea laboratoarelor de imunogenetica si histocompatibilitate in anul 2019.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
717

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
238

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
193

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...