Gripa continuă să facă victime în România. Bilanţul deceselor a ajuns la 39, dar este de patru ori mai mic decât anul trecut, la aceeași dată

Gripa continuă să facă victime în România. Bilanţul deceselor a ajuns la 39, dar este de patru ori mai mic decât anul trecut, la aceeași dată

Numărul persoanelor care au murit, pană în prezent, din cauza gripei a ajuns la 39, a anunțat, marți, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.   

 O femei în vârstă de 81 de ani, din județul Albă a murit pe 16 februarie. Această avea condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal de tip A, subtip (H1)pdm09.   

O femeie în vârstă de 65 de ani, din județul Prahvoa a murit pe 15 februarie. Această avea condiții medicale preexistente și vaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.   

O femeie în vârstă de 67 de ani, din județul Iași a murit pe 17 februarie. Această avea condiții medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, în curs de subtipare.

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din județul Bistrița-Năsăud a murit pe 15 februarie. Acesta avea condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat.   

În sezonul precedent, în perioadă similară, au fost înregistrate 122 decese confirmate cu virus gripal (de 3,8 ori mai multe decât în actualul sezon), din care 97 tip A, subtip (H1)pdm09, 13 tip A, subtip H3, 11 A nesubtipat și 1 coinfectie de A(H1)pdm09+AH3.

Până la data de 09.02.2020 au fost vaccinate antigripal 1.493.404 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
52

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
133

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
802

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...