Grevă în Sănătate: Sute de cadre medicale din Botoșani protestează la această oră! FOTO

Grevă în Sănătate: Sute de cadre medicale din Botoșani protestează la această oră! FOTO

La toate secțiile Spitalului Județean Mavromati Botoșani, cadrele medicale au ieșit în fața unităților medicale pentru a protesta alături de colegii lor din toată țara.

La Spitalul de Urgență Mavromati, aproximativ 100 de cadre medicale se află pe scările din fața instituției, angajații solicitând să se rezolve problema salariilor, a inegalității din sistem.

La secția de Psihiatrie din Botoșani au ieșit 40-50 de angajați, revendicările lor fiind de aceeași natură. Aici, angajații au protestat de mai multe ori în ultimele săptămâni, principala nemulțumire fiind aceea că, spun salariații, cuantuamul sporurilor pentru condiții deosebite de muncă a scăzut semnificativ. Pentru a se încadra în noul plafon, s-a ajuns la o scădere a cuantumului sporului de 35%.

Proteste se înregistrează și la secția de Pediatrie și, de asemenea, la toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Botoșani.

Protestele vor dura până la ora 11.00, în această perioadă fiind asigurată o treime din activitatea medicală a unităților medicale.

Angajații din sistemul sanitar sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor, care au făcut ca "foarte multe salarii să fie scăzute". Potrivit liderilor de sindicat, doar 15% dintre angajații din sistemul sanitar au beneficiat de creșteri semnificative de salarii după aplicarea noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor, în rest fiind vorba despre creșteri nesemnificative, scăderi sau stagnări. 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un jucător de la FC Botoșani, revelația Ligii 1: Aproape de un transfer surprinzător, deși era curtat de FCSB și CFR Cluj

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
293

Este vorba despre italianul Diego Fabbrini de la FC Botosani, curtat intens de FCSB si CFR Cluj, dar care pare sa fi ales o alta destinatie.Atacantul care are multe echipe cu nume in CV-ul sau est...

Eclipsă totală de Lună în noaptea de 20 spre 21 ianuarie. De ce fenomenul se mai numește și ”Lună sângerie”

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
466

O eclipsă totală de Lună va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, maximul producându-se la ora 7.12 dimineața, când Luna se află foarte aproape de orizontul de nord-vest, ...

Fotografia zilei vine de la Vorniceni: "Unde este siguranța pasagerilor?!"

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
2506

Este de notorietate faptul că județul Botoșani poate concura cu "succes" la un top al celor mai proaste drumuri din țară. O spun cetățenii județului, dar o spun și cei care ajung vremelnic pr...