Grevă în Sănătate: Sute de cadre medicale din Botoșani protestează la această oră! FOTO

Grevă în Sănătate: Sute de cadre medicale din Botoșani protestează la această oră! FOTO

La toate secțiile Spitalului Județean Mavromati Botoșani, cadrele medicale au ieșit în fața unităților medicale pentru a protesta alături de colegii lor din toată țara.

La Spitalul de Urgență Mavromati, aproximativ 100 de cadre medicale se află pe scările din fața instituției, angajații solicitând să se rezolve problema salariilor, a inegalității din sistem.

La secția de Psihiatrie din Botoșani au ieșit 40-50 de angajați, revendicările lor fiind de aceeași natură. Aici, angajații au protestat de mai multe ori în ultimele săptămâni, principala nemulțumire fiind aceea că, spun salariații, cuantuamul sporurilor pentru condiții deosebite de muncă a scăzut semnificativ. Pentru a se încadra în noul plafon, s-a ajuns la o scădere a cuantumului sporului de 35%.

Proteste se înregistrează și la secția de Pediatrie și, de asemenea, la toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Botoșani.

Protestele vor dura până la ora 11.00, în această perioadă fiind asigurată o treime din activitatea medicală a unităților medicale.

Angajații din sistemul sanitar sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor, care au făcut ca "foarte multe salarii să fie scăzute". Potrivit liderilor de sindicat, doar 15% dintre angajații din sistemul sanitar au beneficiat de creșteri semnificative de salarii după aplicarea noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor, în rest fiind vorba despre creșteri nesemnificative, scăderi sau stagnări. 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Garda de Mediu: Câte 100 de arbori vor fi plantați în fiecare județ pentru marcarea Centenarului

Vineri, 19 Octombrie 2018
275

Garda Nationala de Mediu, in parteneriat cu Regia Nationala a Padurilor Romsilva, lanseaza proiectul '100 pentru 100', care are ca obiectiv plantarea a cate 100 de arbori in fiecare judet al t...

A ajuns la Urgențe cu mâna sfârtecată!

Vineri, 19 Octombrie 2018
1169

Bărbatul în vârstă de 53 de ani, din Nicșeni, a suferit un grav accident în propria gospodărie, medicii fiind de-a dreptul îngroziți atunci când l-au văzut.Băr...

Tânărul din Vorniceni, care a distrus camerele de supraveghere din comună, avea în casă o armă neletală

Vineri, 19 Octombrie 2018
633

A fost extinsă urmărirea penală în cazul tânărului de 24 de ani, din Vorniceni, care a sustras două camere de supraveghere și a distrus alte trei, având în vedere că, &i...