Grevă în Sănătate: Sute de cadre medicale din Botoșani protestează la această oră! FOTO

Grevă în Sănătate: Sute de cadre medicale din Botoșani protestează la această oră! FOTO

La toate secțiile Spitalului Județean Mavromati Botoșani, cadrele medicale au ieșit în fața unităților medicale pentru a protesta alături de colegii lor din toată țara.

La Spitalul de Urgență Mavromati, aproximativ 100 de cadre medicale se află pe scările din fața instituției, angajații solicitând să se rezolve problema salariilor, a inegalității din sistem.

La secția de Psihiatrie din Botoșani au ieșit 40-50 de angajați, revendicările lor fiind de aceeași natură. Aici, angajații au protestat de mai multe ori în ultimele săptămâni, principala nemulțumire fiind aceea că, spun salariații, cuantuamul sporurilor pentru condiții deosebite de muncă a scăzut semnificativ. Pentru a se încadra în noul plafon, s-a ajuns la o scădere a cuantumului sporului de 35%.

Proteste se înregistrează și la secția de Pediatrie și, de asemenea, la toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Botoșani.

Protestele vor dura până la ora 11.00, în această perioadă fiind asigurată o treime din activitatea medicală a unităților medicale.

Angajații din sistemul sanitar sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor, care au făcut ca "foarte multe salarii să fie scăzute". Potrivit liderilor de sindicat, doar 15% dintre angajații din sistemul sanitar au beneficiat de creșteri semnificative de salarii după aplicarea noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor, în rest fiind vorba despre creșteri nesemnificative, scăderi sau stagnări. 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
493

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
1048

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2165

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...