Grevă în Sănătate: Sute de cadre medicale din Botoșani protestează la această oră! FOTO

Grevă în Sănătate: Sute de cadre medicale din Botoșani protestează la această oră! FOTO

La toate secțiile Spitalului Județean Mavromati Botoșani, cadrele medicale au ieșit în fața unităților medicale pentru a protesta alături de colegii lor din toată țara.

La Spitalul de Urgență Mavromati, aproximativ 100 de cadre medicale se află pe scările din fața instituției, angajații solicitând să se rezolve problema salariilor, a inegalității din sistem.

La secția de Psihiatrie din Botoșani au ieșit 40-50 de angajați, revendicările lor fiind de aceeași natură. Aici, angajații au protestat de mai multe ori în ultimele săptămâni, principala nemulțumire fiind aceea că, spun salariații, cuantuamul sporurilor pentru condiții deosebite de muncă a scăzut semnificativ. Pentru a se încadra în noul plafon, s-a ajuns la o scădere a cuantumului sporului de 35%.

Proteste se înregistrează și la secția de Pediatrie și, de asemenea, la toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Botoșani.

Protestele vor dura până la ora 11.00, în această perioadă fiind asigurată o treime din activitatea medicală a unităților medicale.

Angajații din sistemul sanitar sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor, care au făcut ca "foarte multe salarii să fie scăzute". Potrivit liderilor de sindicat, doar 15% dintre angajații din sistemul sanitar au beneficiat de creșteri semnificative de salarii după aplicarea noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor, în rest fiind vorba despre creșteri nesemnificative, scăderi sau stagnări. 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Victimele unui accident rutier produs la Cucorăni, ajutate de doi pompieri care se întorceau din misiune!

astăzi, 13:27
929

Slt. Bogdan Grădinaru, din cadrul Centrului Operațional, și plt. maj. Cristina Mihai, de la Inspecția de Prevenire, se întorceau din comuna Cândești, unde au desfășurat un exerciți...

Floarea Sfântului Ioan: Ce tratamente poți prepara din sânziene!

astăzi, 13:21
120

Plantele de sânziene au tulpini în patru muchii, înalte între 30-100 cm. Frunzele sunt lineare, ascuţite, lucioase, păroase pe faţa inferioară, dispuse câte 8-12 &ici...

Se întâmplă în România: Un puști de 15 ani, săltat de DIICOT pentru terorism!

astăzi, 13:01
226

Potrivit unui comunicat de presa remis vineri, tanarul a savarsit mai multe infractiuni prevazute de Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului. "In cauza exista suspiciune...