Fratele ministrului Sanatatii este medic in Kuweit. De ce nu il poate convinge Bodog sa se intoarca in tara!

Fratele ministrului Sanatatii este medic in Kuweit. De ce nu il poate convinge Bodog sa se intoarca in tara!

Fratele ministrului Sanatatii, Florian Bodog, lucreaza ca medic in Kuweit, fiind unul dintre cele 12.000 de cadre medicale pe care tara noastra le-a pierdut in ultimii ani si care au plecat sa munceasca in alte tari.

Ministrul a explicat, la Digi 24, ca a incercat sa isi convinga fratele sa revina in sistemul medical romanesc, dar ca acesta i-a explicat foarte clar de ce nu o face.

"Eu am incercat sa-l conving, am vorbit cu el, mi-a spus ca acolo unde este are foarte multa liniste in ceea ce priveste relatia cu colegii, in ceea ce priveste modul in care se desfasoara activitatea in spital si cel mai banal exemplu pe care mi l-a dat: mi-a spus ca daca noaptea se intampla ceva cu un pacient, intr-o jumatate de ora toata echipa este acolo, in frunte cu managerul spitalului, si se rezolva problema", a spus ministrul.

Bodog a recunoscut ca, pana la urma, este o problema de management, admitand ca in tara noastra exista unii manageri slab pregatiti. Practic, a spus el exista problema managementului, dar si a salarizarii.

Ordonanta care schimba din temelii criteriile pentru managerii de spitale a fost respinsa de Senat

"Am avut o situatie zilele trecute, la unul din serviciile de ambulanta judetene: si-au dat demisia si managerul, si directorul medical. Am sunat sa intreb ce s-a intamplat. Si mi-au spus: domnule, castig mai putin decat colegul meu care poate face garzi", a povestit ministrul.

"Deci, e oproblema si de salarizare si in acelasi timp, practic, a fost o perioada in care acesti manageri au fost numiti interimar. Au stat pe numiri interimare, nu au avut posibilitatea nici sa-si faca un plan strategic in ceea ce priveste dezvoltarea spitalelor, pentru ca avand numiri interimare, pe maximum sase luni, e destul de greu sa faci proiectii in viitor", a punctat Bodog.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

ICCJ: De astăzi, polițiștii locali nu mai pot amenda șoferii în trafic

astăzi, 21:05
699

Doar polițiștii rutieri au competența să aplice sancțiuni contravenționale șoferilor, potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), ce a apărut astăzi î...

Criză acută de electricieni în România, mulți plecați în străinătate. "Trebuie redeschise şcolile profesionale"

astăzi, 19:08
314

Sectorul energetic românesc se confruntă cu o criză acută de electricieni, după desfiinţarea şcolilor profesionale, existând pericolul ca, în situaţii dificile, să nu existe ...

Interlopul botoșănean considerat drept unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de fiinţe umane a fost condamnat!

astăzi, 17:07
2541

Ioan Clămparu, considerat unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de fiinţe umane, a fost condamnat luni de Tribunalul Alba la 25 de ani de închisoare şi o amendă de 50.000 de lei, &icir...