Fratele ministrului Sanatatii este medic in Kuweit. De ce nu il poate convinge Bodog sa se intoarca in tara!

Fratele ministrului Sanatatii este medic in Kuweit. De ce nu il poate convinge Bodog sa se intoarca in tara!

Fratele ministrului Sanatatii, Florian Bodog, lucreaza ca medic in Kuweit, fiind unul dintre cele 12.000 de cadre medicale pe care tara noastra le-a pierdut in ultimii ani si care au plecat sa munceasca in alte tari.

Ministrul a explicat, la Digi 24, ca a incercat sa isi convinga fratele sa revina in sistemul medical romanesc, dar ca acesta i-a explicat foarte clar de ce nu o face.

"Eu am incercat sa-l conving, am vorbit cu el, mi-a spus ca acolo unde este are foarte multa liniste in ceea ce priveste relatia cu colegii, in ceea ce priveste modul in care se desfasoara activitatea in spital si cel mai banal exemplu pe care mi l-a dat: mi-a spus ca daca noaptea se intampla ceva cu un pacient, intr-o jumatate de ora toata echipa este acolo, in frunte cu managerul spitalului, si se rezolva problema", a spus ministrul.

Bodog a recunoscut ca, pana la urma, este o problema de management, admitand ca in tara noastra exista unii manageri slab pregatiti. Practic, a spus el exista problema managementului, dar si a salarizarii.

Ordonanta care schimba din temelii criteriile pentru managerii de spitale a fost respinsa de Senat

"Am avut o situatie zilele trecute, la unul din serviciile de ambulanta judetene: si-au dat demisia si managerul, si directorul medical. Am sunat sa intreb ce s-a intamplat. Si mi-au spus: domnule, castig mai putin decat colegul meu care poate face garzi", a povestit ministrul.

"Deci, e oproblema si de salarizare si in acelasi timp, practic, a fost o perioada in care acesti manageri au fost numiti interimar. Au stat pe numiri interimare, nu au avut posibilitatea nici sa-si faca un plan strategic in ceea ce priveste dezvoltarea spitalelor, pentru ca avand numiri interimare, pe maximum sase luni, e destul de greu sa faci proiectii in viitor", a punctat Bodog.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

15 simptome sugestive pentru cancer pe care femeile adesea le ignora

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1235

"Cancer" este termenul medical ce pare sa ne sperie cel mai mult in prezent. Boala universala, ce isi alege pacientii din toate paturile sociale, din toate categoriile de varsta si uneo...

Cea mai bogată femeie, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro!

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1635

Cea mai bogată femeie din această țară a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii rutieri pe...

Oamenii de afaceri reactioneaza dupa o ordonanta data pe furis de Guvern: Incearca sa puna presiune pe companii sa creasca salariile!

Vineri, 17 Noiembrie 2017
878

Guvernul a publicat pe neasteptate o ordonanta de urgenta prin care incearca sa oblige toate companiile private sa creasca salariile brute, astfel incat salariile nete sa nu fie afectate de transferul...