Fratele ministrului Sanatatii este medic in Kuweit. De ce nu il poate convinge Bodog sa se intoarca in tara!

Fratele ministrului Sanatatii este medic in Kuweit. De ce nu il poate convinge Bodog sa se intoarca in tara!

Fratele ministrului Sanatatii, Florian Bodog, lucreaza ca medic in Kuweit, fiind unul dintre cele 12.000 de cadre medicale pe care tara noastra le-a pierdut in ultimii ani si care au plecat sa munceasca in alte tari.

Ministrul a explicat, la Digi 24, ca a incercat sa isi convinga fratele sa revina in sistemul medical romanesc, dar ca acesta i-a explicat foarte clar de ce nu o face.

"Eu am incercat sa-l conving, am vorbit cu el, mi-a spus ca acolo unde este are foarte multa liniste in ceea ce priveste relatia cu colegii, in ceea ce priveste modul in care se desfasoara activitatea in spital si cel mai banal exemplu pe care mi l-a dat: mi-a spus ca daca noaptea se intampla ceva cu un pacient, intr-o jumatate de ora toata echipa este acolo, in frunte cu managerul spitalului, si se rezolva problema", a spus ministrul.

Bodog a recunoscut ca, pana la urma, este o problema de management, admitand ca in tara noastra exista unii manageri slab pregatiti. Practic, a spus el exista problema managementului, dar si a salarizarii.

Ordonanta care schimba din temelii criteriile pentru managerii de spitale a fost respinsa de Senat

"Am avut o situatie zilele trecute, la unul din serviciile de ambulanta judetene: si-au dat demisia si managerul, si directorul medical. Am sunat sa intreb ce s-a intamplat. Si mi-au spus: domnule, castig mai putin decat colegul meu care poate face garzi", a povestit ministrul.

"Deci, e oproblema si de salarizare si in acelasi timp, practic, a fost o perioada in care acesti manageri au fost numiti interimar. Au stat pe numiri interimare, nu au avut posibilitatea nici sa-si faca un plan strategic in ceea ce priveste dezvoltarea spitalelor, pentru ca avand numiri interimare, pe maximum sase luni, e destul de greu sa faci proiectii in viitor", a punctat Bodog.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Franta cucereste a doua Cupa Mondiala din istorie, dupa o finala nebuna in fata Croatiei

Duminică, 15 Iulie 2018
281

Franta a cucerit a doua sa Cupa Mondiala din istorie dupa ce a castigat finala CM 2018 din Rusia, scor 4-2 in fata Croatiei, la capatul unei dintre cele mai spectaculoase finale de Mondial in ultimii ...

Legumele congelate vor avea etichete speciale. Decizie după scandalul Listeria

Duminică, 15 Iulie 2018
239

În urma discuţiilor purtate săptămâna trecută la Bruxelles, s-a propus ca pentru viitor să se menţioneze pe etichetele produselor din legume congelate recomandarea ca acestea să fie...

Pârjoale moldovenești după rețeta bunicii din zona Dorohoi, o rețetă specială

Duminică, 15 Iulie 2018
1851

Merg de minune cu piure şi varză murată, iar reţeta este una uşoară, dacă se respectă întocmai paşii gătirii. Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu culinar, reţeta de pe vrem...