Focar de meningită lângă Botoșani. O grădiniță cu 400 de copii a fost închisă!

Cea mai mare gradiniță din Suceava a fost închisă din cauza meningitei, 400 de copii au fost trimiși acasă. Medicii avertizează că boala poate fi mortală şi trebuie tratată corespunzător de la primele simptome.

Focar de meningită lângă Botoșani. O grădiniță cu 400 de copii a fost închisă!

Cea mai mare gradiniță din Suceava a fost închisă din cauza meningitei, 400 de copii au fost trimiși acasă, iar Direcția de Sănătate Publică a decis că întreaga clădire să fie dezinfectată.

Patru copii au avut nevoie de spitalizare, trei preşcolari şi o fetiță de vârstă școlară. De asemenea, mai mulți copii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9, din cartierul Burdujeni, au acuzat amețeală, dureri de cap și stări de vomă.

În urma analizelor medicii au ajuns la concluzia că trei dintre copii cu vârsta de 5 ani au meningită. Cel de-al patrulea caz a apărut la o fetiță de 10 ani, sora unuia dintre copiii de la gradiniță.

Medicii avertizează că boala poate fi mortală şi trebuie tratată corespunzător de la primele simptome. Copiii au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi se află sub tratament.

Dat fiind potenţialul mare de răspândire al bolii reprezentanții DSP au decis că cea mai buna soluție este închiderea grădiniței pentru dezinfecție.

Cadrele medicale au subliniat faptul că micuții au contractat o formă ușoară a bolii, iar evoluția lor sub tratament este favorabilă și probabil vor fi externați în scurt timp.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...