Fetița în vârstă de 4 ani a fost transferată la Iași!

Fetița în vârstă de 4 ani a fost transferată la Iași!

Fetița în vârstă de 4 ani a fost diagnosticată cu encefalită, medicii luând decizia să o transfere la o unitate medicală din Iași. Starea pacientei s-a ameliorat ușor, însă gravitatea diagnosticului necesită investigații și tratament de specialitate într-o clinică universitară.

Pacienta a ajuns joi dimineață la spital, în stare gravă, inițial medicii botoșăneni suspicionând o meningoencefalită, motiv pentru care copila a fost internată în secția de Boli Infecțioase pentru puncția rahidiană care ajută la stabilirea exactă a diagnosticului. În urma investigațiilor, fetița a fost diagnosticată cu encefalită, cu rotavirus pozitiv. 

Fetița este din satul Tudor Vladimirescu, comuna Albesti, județul Botoșani. În urmă cu câteva zile, minora s-a simțit rău. Mama a văzut că starea fetei se îmbunătățește după ce i-a administrat un tratament cumpărat de la farmacie. Însă îngrijorarea a crescut din nou când, joi dimineața, fata a început să tremure și să devină inconștientă, suferind convulsii, astfel că mama a sunat la 112. Un echipaj de la Ambulanță a preluat fetița și a transportat-o la secția de Pediatrie, după ce mai întâi i-a acordat primul ajutor. 

Potrivit specialiștilor, encefalita este o inflamație a creierului, cea mai frecventă cauză fiind infecțiile virale. Se poate manifesta ca o gripă, cu febră și dureri mari de cap. De asemenea, infecţia cu rotavirus este cea mai frecventă cauză de diaree severă la sugari şi copii mici. Dacă majoritatea cazurilor de diaree cauzată de rotavirus se vindecă de la sine, în formele severe ale bolii copilul are febră ridicată, se deshidratează rapid, iar viaţa sa este pusă în pericol. În cazurile grave, este absolut necesară spitalizarea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
443

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
58

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
76

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...