Fetiță din judeţul Botoşani, dată în judecată de Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava!

Directorul CAS Suceava spune că cea care a greșit este mama copilului, care atunci când a mers cu copilul la analize a declarat pe propria răspundere că în luna respectivă copilul nu a fost internat. 

Fetiță din judeţul Botoşani, dată în judecată de Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava!

 Directorul CAS Suceava, Cristi Bleorțu  Foto: monitorulsv.ro

O fetiță în vârstă de 9 ani, din judeţul Botoşani, a fost acționată în judecată de Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava pentru că în anul 2012 a beneficiat, în aceeași lună, de o internare în spital și de analize medicale gratuite, efectuate la un laborator privat.

Directorul CAS Suceava, Cristi Bleorțu, a declarat că cea care a greșit este mama copilului, care atunci când a mers cu copilul la analize a declarat pe propria răspundere că în luna respectivă copilul nu a fost internat.

„Este o declarație în fals și noi suntem obligați de lege să facem demersuri pentru recuperarea banilor. Cererea este îndreptată împotriva beneficiarului direct al serviciilor medicale”, a declarat pentru Monitorul de Suceava directorul CAS Suceava, Cristi Bleorțu.

El a precizat că CAS a trimis două notificări pentru recuperarea banilor și că, neprimind răspuns, în luna mai a acestui an a deschis acțiune la Judecătoria Suceava, care a acceptat cererea. De atunci, scrie sursa citată, CAS Suceava este în corespondență cu alte instituții ale statului (Evidența Populației etc.) pentru a identifica reprezentantul legal al copilului, care răspunde în fața legii pentru minor. Suma pe care CAS o are de recuperat de la copil este de 158 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
11

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
16

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
27

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...