Feriți-vă de aceste insecte! Vara aceasta sunt mai agresive ca niciodată, avertizează medicii!

Feriți-vă cât se poate în vara aceasta de viespi. Vremea capricioasă a acestei veri le-a iritat vădit și acum au ajuns să reprezinte un real pericol.

Feriți-vă de aceste insecte! Vara aceasta sunt mai agresive ca niciodată, avertizează medicii!

Dacă ştiţi că sunteţi alergici la veninul de viespe ar trebui să aveţi mereu la îndemână o doză de adrenalină, pe care v-o poate prescrie medicul de familie.

Astfel de atacuri au avut loc tot mai des în ultima perioadă, inclusiv în Botoșani. Tudor Ciuhodaru, medic primar de Urgenţă Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, trage un semnal de alarmă: “Atâtea cazuri de înţepături de albine şi viespi parcă nu au fost niciodată. Situaţia este îngrijorătoare: două decese şi zeci de cazuri nu numai în această zonă a ţării, ci peste tot.”

Maria Magdici, Preşedinte Asociaţia Crescătorilor De Albine Iaşi: ”Întreg sezonul au fost foarte rele. Viespile sunt agitate pentru faptul că au fost ploi, că hrana pentru ele nu a fost în abundenţă şi atunci ataca pe toată lumea unde ar putea găsi ceva dulce.”

Înţepătură de viespe este extrem de periculoasă, chiar mortală, arata stirile.protv.ro. “Viespea are acul drept şi atunci poate ataca de mai multe ori. Înţeapă de multe ori, retrage acul şi nu ne dăm seama”, explică un veterinar. Cei care sunt alergici la veninul acestor insecte ar trebui să aibă mereu la ei o doză de adrenalină. Soluţia se găseşte în farmacii şi deşi costă 200 de lei este singura care poate opri un şoc anafilactic.

Pentru că viespile sunt atrase de mirosuri, specialiştii recomanda ca în această perioadă să nu folosim parfurmuri puternice. În acelaşi timp – hainele galbene şi portocalii – ar trebui evitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de participanți la ediția a doua a Festivalului-Concurs Judeţean "Iată, vin colindători...!" - FOTO

astăzi, 13:26
26

Un murmur festiv de entuziasm...Iarna, parcă îşi sporeşte frumuseţea...Neliniştea şi zarva copiilor creşte!Pregătirile s-au terminat, pe hornuri se ridica fumuri ademenitoa...

Beat la volan, s-a izbit într-o mașină care circula regulamentar!

astăzi, 12:28
189

În cursul zilei de duminică, un bărbat de 59 de ani, din localitatea Hlipiceni, se deplasa cu autoturismul pe drumul judeţean DJ 282. La un moment dat, conducătorul auto a pierdut controlul asup...

Lecție deschisă pentru elevi și profesori, la Muzeul Județean Botoșani!

astăzi, 12:12
61

Muzeul Județean Botoșani invită botoșănenii să viziteze expoziția întitulată "Botoșani, Războiul de Întregire a României și Marea Unire din 1918", or...