Feriți-vă de aceste insecte! Vara aceasta sunt mai agresive ca niciodată, avertizează medicii!

Feriți-vă cât se poate în vara aceasta de viespi. Vremea capricioasă a acestei veri le-a iritat vădit și acum au ajuns să reprezinte un real pericol.

Feriți-vă de aceste insecte! Vara aceasta sunt mai agresive ca niciodată, avertizează medicii!

Dacă ştiţi că sunteţi alergici la veninul de viespe ar trebui să aveţi mereu la îndemână o doză de adrenalină, pe care v-o poate prescrie medicul de familie.

Astfel de atacuri au avut loc tot mai des în ultima perioadă, inclusiv în Botoșani. Tudor Ciuhodaru, medic primar de Urgenţă Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, trage un semnal de alarmă: “Atâtea cazuri de înţepături de albine şi viespi parcă nu au fost niciodată. Situaţia este îngrijorătoare: două decese şi zeci de cazuri nu numai în această zonă a ţării, ci peste tot.”

Maria Magdici, Preşedinte Asociaţia Crescătorilor De Albine Iaşi: ”Întreg sezonul au fost foarte rele. Viespile sunt agitate pentru faptul că au fost ploi, că hrana pentru ele nu a fost în abundenţă şi atunci ataca pe toată lumea unde ar putea găsi ceva dulce.”

Înţepătură de viespe este extrem de periculoasă, chiar mortală, arata stirile.protv.ro. “Viespea are acul drept şi atunci poate ataca de mai multe ori. Înţeapă de multe ori, retrage acul şi nu ne dăm seama”, explică un veterinar. Cei care sunt alergici la veninul acestor insecte ar trebui să aibă mereu la ei o doză de adrenalină. Soluţia se găseşte în farmacii şi deşi costă 200 de lei este singura care poate opri un şoc anafilactic.

Pentru că viespile sunt atrase de mirosuri, specialiştii recomanda ca în această perioadă să nu folosim parfurmuri puternice. În acelaşi timp – hainele galbene şi portocalii – ar trebui evitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lista puștilor ce vor juca pentru naționala României!

astăzi, 08:50
49

Dupa ce au obtinut calificarea la Campionatul European de tineret din 2019, o parte dintre pustii din reprezentativa U21 a Romaniei vor fi promovati la nationala de seniori.Selectionerul Cosmin Co...

Memoria zilei: 28 de ani de la trecerea la Domnul a lui Paisie Olaru, duhovnicul născut în Stroiești - VIDEO

astăzi, 08:11
89

Imi aduc cu drag aminte de minunatul meu Parinte Paisie! Iubea Parintele cu inima de mama pe toti si pe toate, asa cum ne-a modelat Marele Olar - Dumnezeu. Nu intamplator si numele de familie - Olaru ...

Finanțele anunță o investiție importantă în sistemul informatic. Vor fi achiziționate 2.617 computere!

astăzi, 07:32
79

DGRFP organizeaza pe data de 8 noiembrie o licitatie ce are ca prevedere bugetara suma de 11,9 milioane lei, fara TVA, adica 25,9 milioane euro. In total vor fi achizitionate 2.617 statii de lucru, di...