Femeie condamnată definitiv la închisoare după ce a dat mită la medic!

Femeie condamnată definitiv la închisoare după ce a dat mită la medic!

Curtea de Apel Iaşi a condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare o femeie de 29 de ani, care a dat mită unui medic de la Instititul de Boli Cardiovasculare. Aceasta primise aceeaşi pedeapsă de la Tribunal, după ce a recunoscut fapta, fiind însă nemulţumită de sentinţă.

Decizia luată în cazul său este definitivăm scrie ziaruldeiasi.ro. Potrivit actelor de la dosar, tânăra a venit cu mama sa în perioada sărbătorilor de Paşti din 2017, la Iaşi, pentru ca femeia să primească îngrijiri medicale. Mama suferea de afecţiuni cardiovasculare, iar cele două au aflat, de pe internet, de medicul Eugen Bitere.

„Inculpata a apelat acest număr de telefon (n.r. - al medicului), după Paşti, şi i-a spus medicului Bitere Eugen - Valentin că mama sa trebuie operata pe cord, că medicii i-au mai dat doar 6 luni de viaţă. Inculpatul Bitere a întrebat dacă mama inculpatei este asigurată, a îndrumat-o să plătească asigurare, şi i-a cerut să vină la Iaşi pentru control“, se artă în rechizitoriu.

Tânăra a venit cu mama sa la control pe 12 iunie, atunci când medicul i-ar fi spus că operaţia o costă 8.000 de lei, pentru că operaţie e complicată, „dar el o face“. După consult, femeia i-a oferit doctorului 500 de lei, bani pe care Bitere i-ar fi luat, deşi în primă fază ar fi refuzat.

Aceasta nu e singura pacientă sau rudă a unor pacienţi care a fost condamnată de justiţia ieşeană în cazul doctorului Bitere. Medicul este în continuare judecat deoarece nu a recunoscut faptele, scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
7

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
491

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
155

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...