Fără voluntari în secțiile Spitalului Mavromati. "Unii ne încurcau", spun reprezentanții unității medicale!

Fără voluntari în secțiile Spitalului Mavromati. "Unii ne încurcau", spun reprezentanții unității medicale!

Haos și dezorganizare de la numărul prea mare de voluntari în unele secții ale Spitalului Mavromati! Aceasta este concluzia la care a ajuns conducerea celei mai mari unități medicale din județul Botoșani, iar măsura anunțată a fost una care i-a luat prins surprindere pe mulți dintre tinerii care făceau practică în spital: renunțarea la serviciile voluntarilor, cel puțin temporar! 

Absolvenții școlilor sanitare efectuau muncă voluntară în secțiile spitalului pentru a căpăta experiență și, astfel, să obțină mai ușor un loc de muncă în domeniu. Însă, spune conducerea unității medicale, voluntarii aveau preferință pentru anumite secții, astfel că acestea deveneau supraaglomerate, în timp ce altele se confruntau în continuare nu doar cu lipsa de personal angajat, dar și cu lipsa voluntarilor. 

Astfel că, pentru o perioadă, nu se vor mai încheia noi contracte cu voluntarii. "Unii ne încurcau. Vom face ordine aici, după care vom relua procedura", spun reprezentanții Spitalului Mavromati.

Contractele de voluntariat se încheie de către unitatea medicală cu cei care au terminat o școală postiliceală sanitară sau încă sunt cursanți și vor să învețe meserie lucrând efectiv într-un spital. Nu primesc niciun leu pentru activitatea desfășurată, dar capătă experiența care îi va ajuta atunci când se vor înscrie la un concurs pentru ocuparea unui post în sistemul sanitar. Cei care fac voluntariat nu au prioritate atunci când se fac angajări, dar experința cumulată în perioada de voluntariat reprezintă un plus. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
888

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
277

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
233

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...