Examen de grad principal pentru asistenţii medicali botoşăneni

La începutul lunii viitoare, asistenţii medicali sunt aşteptaţi la examenul de grad principal. Înscrierile pentru examen încep de luni, la sediul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti şi Moaşelor- filiala Botoşani.

Examen de grad principal pentru asistenţii medicali botoşăneni

Începutul lunii noiembrie îi va prinde în examene pe asistenţii medicali botoşăneni, cu o vechime mai mare de cinci ani în activitate. Aceştia se pot înscrie pentru a susţine examenul în urma căruia vor căpăta gradul principal.

Ioan Asaftei, secretarul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti şi Moaşelor din România, filiala Botoşani, spune că înscrierea la examen se face în perioada 9- 25 octombrie, la sediul Ordinului.

"Pentru înscriere, asistenţii trebuie să depună un dosar care să conţină, printre altele, copii după actele de identitate şi de studii, copii după atestatele de echivalare sau, după caz, copii ale documentelor de studii obţinute în străinătate. În cazul în care asistenţii au avut şi perioade de voluntariat, documentele care să ateste aceste perioade nu trebuie să lipsească. Taxa de înscriere la examen este de 150 de lei", spune Ioan Asaftei.

Pe 2 noiembrie sunt programaţi la examen asistenţi medicali generalişti, surori medicale, oficianţi medicali iar pe 3 noiembrie, asistenţii medicali din alte specialităţi, cum ar fi Balneofizioterapie și recuperare medicală, Farmacie, Igienă și sănătate publică, Igienist de cabinet stomatologic, Stomatologie, Laborator, Medico-social, Nutriție și dietetică, respectiv Radiologie și imagistică medicală.

Obţinerea gradului principal asigură, cel puţin în teorie, majorarea salariului obţinut de asistenţi.

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Echipajele de intervenție chemate în ajutor de locatarii unui bloc din Botoșani!

astăzi, 14:32
644

Echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină, marți după-amiază, pe o stradă din municipiul Botoșani, după ce o persoană a anunțat prin apel la 112 că dintr-un apartament iese...

BOTOSANI: 380 locuri de muncă anunţate la Bursa locurilor de muncă pentru absolventi! VEZI in ce domenii!

astăzi, 14:28
150

Agentia Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botosani va organiza Bursa locurilor de muncă pentru absolvenții promoției 2017 din acest an, în data de 20 octombrie 2017, incepand cu or...

Când te doare capul și amorțește mâna stângă! VIDEO

astăzi, 09:20
668

Un tip merge la doctor:- Doctore, de la o vreme ma doare capul, imi trece un fior prin sira spinarii si-mi amorteste mana dreapta!- Bai baiete, e grav. Ai boala aia japoneza, tzeritzitzutzuka&hell...