Examen de grad principal pentru asistenţii medicali botoşăneni

La începutul lunii viitoare, asistenţii medicali sunt aşteptaţi la examenul de grad principal. Înscrierile pentru examen încep de luni, la sediul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti şi Moaşelor- filiala Botoşani.

Examen de grad principal pentru asistenţii medicali botoşăneni

Începutul lunii noiembrie îi va prinde în examene pe asistenţii medicali botoşăneni, cu o vechime mai mare de cinci ani în activitate. Aceştia se pot înscrie pentru a susţine examenul în urma căruia vor căpăta gradul principal.

Ioan Asaftei, secretarul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti şi Moaşelor din România, filiala Botoşani, spune că înscrierea la examen se face în perioada 9- 25 octombrie, la sediul Ordinului.

"Pentru înscriere, asistenţii trebuie să depună un dosar care să conţină, printre altele, copii după actele de identitate şi de studii, copii după atestatele de echivalare sau, după caz, copii ale documentelor de studii obţinute în străinătate. În cazul în care asistenţii au avut şi perioade de voluntariat, documentele care să ateste aceste perioade nu trebuie să lipsească. Taxa de înscriere la examen este de 150 de lei", spune Ioan Asaftei.

Pe 2 noiembrie sunt programaţi la examen asistenţi medicali generalişti, surori medicale, oficianţi medicali iar pe 3 noiembrie, asistenţii medicali din alte specialităţi, cum ar fi Balneofizioterapie și recuperare medicală, Farmacie, Igienă și sănătate publică, Igienist de cabinet stomatologic, Stomatologie, Laborator, Medico-social, Nutriție și dietetică, respectiv Radiologie și imagistică medicală.

Obţinerea gradului principal asigură, cel puţin în teorie, majorarea salariului obţinut de asistenţi.

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A ajuns cu roțile în sus, din cauza vitezei!

astăzi, 14:35
87

Viteza la volan i-a venit de hac unui bărbat în vârstă de 33 de ani! Joi dimineață, conducătorul auto aflat la volanul unui autoturism Peugeot circula dinspre Dorobanți către Podeni...

COD GALBEN pentru Botoșani: Ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină!

astăzi, 14:24
426

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă pe 22 iunie, între orele 6.00 și 23.00. Pe arii extinse va fi instabilitate atm...

Botoșănean amendat și marfă confiscată!

astăzi, 13:29
177

Poliţiştii oraşului Săveni au depistat, ieri, pe drumul naţional DN 29, pe raza comunei Avrămeni, un autocamion condus de un bărbat de 63 de ani, din aceeaşi localitate. Cu oca...