Examen de grad principal pentru asistenţii medicali botoşăneni

La începutul lunii viitoare, asistenţii medicali sunt aşteptaţi la examenul de grad principal. Înscrierile pentru examen încep de luni, la sediul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti şi Moaşelor- filiala Botoşani.

Examen de grad principal pentru asistenţii medicali botoşăneni

Începutul lunii noiembrie îi va prinde în examene pe asistenţii medicali botoşăneni, cu o vechime mai mare de cinci ani în activitate. Aceştia se pot înscrie pentru a susţine examenul în urma căruia vor căpăta gradul principal.

Ioan Asaftei, secretarul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti şi Moaşelor din România, filiala Botoşani, spune că înscrierea la examen se face în perioada 9- 25 octombrie, la sediul Ordinului.

"Pentru înscriere, asistenţii trebuie să depună un dosar care să conţină, printre altele, copii după actele de identitate şi de studii, copii după atestatele de echivalare sau, după caz, copii ale documentelor de studii obţinute în străinătate. În cazul în care asistenţii au avut şi perioade de voluntariat, documentele care să ateste aceste perioade nu trebuie să lipsească. Taxa de înscriere la examen este de 150 de lei", spune Ioan Asaftei.

Pe 2 noiembrie sunt programaţi la examen asistenţi medicali generalişti, surori medicale, oficianţi medicali iar pe 3 noiembrie, asistenţii medicali din alte specialităţi, cum ar fi Balneofizioterapie și recuperare medicală, Farmacie, Igienă și sănătate publică, Igienist de cabinet stomatologic, Stomatologie, Laborator, Medico-social, Nutriție și dietetică, respectiv Radiologie și imagistică medicală.

Obţinerea gradului principal asigură, cel puţin în teorie, majorarea salariului obţinut de asistenţi.

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani, sub Cod portocaliu de GER!

Duminică, 25 Februarie 2018
2801

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare cod portocaliu de ger, care vizează Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi care intr...

Şi atunci a luat decizia de a numi "acasă" un metru în jurul corpului lui..

Duminică, 25 Februarie 2018
156

Când era tânăr, într-o vreme, era atât de sărac încât n-avea decât cărţile din raniţă şi hainele de pe el. Nu-l deranjau aceste lucruri, ori mai bine z...

Nikos Kazantzakis - FRATRICIZII

Duminică, 25 Februarie 2018
166

Romanul lui Kazantzakis îmi pare o imagine în oglindă a Evangheliei, deformată de apele tulburi ale realităţii apropiate, concrete, umane şi de imposibilitatea Omului de a conştienti...