Examen de grad principal pentru asistenţii medicali botoşăneni

La începutul lunii viitoare, asistenţii medicali sunt aşteptaţi la examenul de grad principal. Înscrierile pentru examen încep de luni, la sediul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti şi Moaşelor- filiala Botoşani.

Examen de grad principal pentru asistenţii medicali botoşăneni

Începutul lunii noiembrie îi va prinde în examene pe asistenţii medicali botoşăneni, cu o vechime mai mare de cinci ani în activitate. Aceştia se pot înscrie pentru a susţine examenul în urma căruia vor căpăta gradul principal.

Ioan Asaftei, secretarul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti şi Moaşelor din România, filiala Botoşani, spune că înscrierea la examen se face în perioada 9- 25 octombrie, la sediul Ordinului.

"Pentru înscriere, asistenţii trebuie să depună un dosar care să conţină, printre altele, copii după actele de identitate şi de studii, copii după atestatele de echivalare sau, după caz, copii ale documentelor de studii obţinute în străinătate. În cazul în care asistenţii au avut şi perioade de voluntariat, documentele care să ateste aceste perioade nu trebuie să lipsească. Taxa de înscriere la examen este de 150 de lei", spune Ioan Asaftei.

Pe 2 noiembrie sunt programaţi la examen asistenţi medicali generalişti, surori medicale, oficianţi medicali iar pe 3 noiembrie, asistenţii medicali din alte specialităţi, cum ar fi Balneofizioterapie și recuperare medicală, Farmacie, Igienă și sănătate publică, Igienist de cabinet stomatologic, Stomatologie, Laborator, Medico-social, Nutriție și dietetică, respectiv Radiologie și imagistică medicală.

Obţinerea gradului principal asigură, cel puţin în teorie, majorarea salariului obţinut de asistenţi.

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA (VII)

astăzi, 20:10
318

La 24 septembrie 1948, se naşte la Botoşani distinsul istoric şi publicist IONEL BEJENARU. Ataşat spaţiului botoşănean, l-a gratulat cu  peste 15 lucrări de o ţinută ştiinţifică...

Jandarmi huiduiți la un meci după ce au cerut înlăturarea unor bannere cu mesajul "Moldova vrea autostradă"

astăzi, 15:26
324

Suporterii ieseni au afisat la meciul de fotbal Poli Iasi - Dinamo, de vineri seara, bannere cu mesajele "Moldova vrea autostrada" si "Moldova cere echitate si respectarea drepturilor&q...

La mulți ani, SOFIA VICOVEANCA - "Nu mi-a fost greu să port costumul, pentru că în acest costum eu m-am născut!"

astăzi, 10:47
1013

Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuți (Toporuica de astăzi), localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți (astăzi în Ucraina), p...