E bine să știi: Cum scoți un tatuaj fără să riști o infecție!

E bine să știi: Cum scoți un tatuaj fără să riști o infecție!

În tinerețe ți-ai făcut un tatuaj și acum regreți? Nu este totul atât de tragic. La ora actuală există metode prin care un tatuaj fie poate fi refăcut, fie poate să fie șters.

Ce metode există pentru îndepărtarea tatuajelor, ne spune doctorulzilei.ro:  

-Astăzi, metode precum sunt îndepărtarea chimică nu prea mai sunt atât de indicate. Dermoabraziunea este o decolorare treptată a zonei unde este tatuajul. Cu alte cuvinte, în mai multe ședințe se va îndepărta țestului exterior, acest lucru permițând o decolorare în mai mulți pași.

-Metoda chirurgicală clasică este, de fapt, îndepărtarea tatuajului prin decuparea pielii pe care a fost făcut tatuajul. Ulterior se va coase pielea cu ajutorul aței chirurgicale. Dar, această metodă are și ea un dezavantaj și anume că va lăsa urme – cicatrici.

-Îndepărtarea tatuajelor cu ajutorul laserului este cea mai nouă și modernă metodă. Tratamentul laser este considerat cel mai sigur comparativ cu metode alternative precum dermabraziunea sau excizia chirurgicală. Acest lucru este explicat prin faptul că lasărul se adresează numai pigmenților colorați ai tatuajului și nu afectează și alte structuri din jurul zonei respective. Important de menționat este și faptul că țesutul din pielea înconjurătoare tatuajului răspund bine la lasar și nu sunt afectate deloc de acesta. Riscul de apariție a cicatricilor în urma tratamentului cu laser este minimum, acesta fiind de fapt și avantajul principal al laserului.

-După toleranța la durere a pacientului sunt indicate înainte de tratamentul pentru îndepărtarea tatuajului un unguent cu proprietăți analgezice. Uneori se ajunge și la o anestezie injectabilă efectuată anterior procedurii de ștergere a tatuajului.

Cel mai ușor de scos este tatuajul negru

Cel mai ușor de îndepărtat este tatuajul negru. Pe de altă parte cele colorate, mai ales cele cu galben și verde se scot mai greu. Uneori, sunt necesare mai multe ședințe de tratament.

Procedeul de îndepărtarea a unui tatuaj constă în aproximativ 7 ședințe.  De regulă, tatuajele profesionale pot fi îndepărtate în 5– 10 ședințe, iar cele non-profesionale în 1- 4 ședințe. De asemenea, vechimea și culoarea tatuajului influențează numărul de ședințe necesare pentru scoaterea lui.

Ce faci după tratament:

Specialiștii spun că îngrijirea plăgilor se realizează cu ajutorul unor unguente cu antibiotic. Practic, în felul acesta nu vor apărea infecțiile. De asemenea, se poate pune un bandaj local pentru că locul să rămână cât mai mult timp curat. Nu ai voie să stai la soare pentru câteva zile.

Există și riscuri:  

Scoaterea tatuajelor cu ajutorul laserului este o metodă sigură, însă sunt și situații când în urma acestei proceduri apar unele complicații. Cu alte cuvinte, pacienta se poate confrunta cu o hipopigmentare – apariția unor pete albe -, sau cu hiperpigmentare – apariția petelor negre.

Citeste si Sentimente scrise pe piele. Poveştile tatuajelor la Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
36

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
192

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1997

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...