DSP are în observaţie mai mulţi pacienţi din cauza coronavirusului și la Botoșani

DSP are în observaţie mai mulţi pacienţi din cauza coronavirusului și la Botoșani

DSP Botoşani are în observaţie mai mulţi pacienţi din cauza coronavirusului. În prezent aceştia sunt la domiciliu în județul Botoșani, monitorizaţi de DSP Botoşani.

„În prezent există mai multe persoane, întoarse din zone cu suspiciune, însă sunt asimptomatice. Acestea sunt sub supravegherea DSP, care este în contact cu ele şi cu membrii familiilor acestora”, a precizat Gabriela Ioniţă, purtător de cuvânt al DSP Botoşani.

La nivelul judeţului, prefectul şi membrii comitetului pentru situaţii de urgenţă trebuie să identifice un spaţiu corespunzător pentru eventuale persoane în carantină.

În acest sens au fost luate în calcul spaţiile de la Şcoala Numărul 3, unde dorm acum persoanele fără adăpost, sau Tabăra Agafton, unde însă sunt programate activităţi cu elevi din diverse zone ale ţării.

„Vor fi considerate cazuri suspecte persoanele care sosesc din zonele în carantină, respectiv regiunea Veneto şi provicnia Lodi din regiunea Lombardia. Pentru persoanele asimptomatice, care vin din zonele în carantină, se va institui o perioadă de carantină în spaţiile special amenajate, timp de 14 zile”, se arată în comunicatul lui Raed Arafat.

Pe de altă parte, trebuie reținut că valul de migrație spre Italia este constituit în proporție de 90% din locuitori din zona rurală a județului, cei din zona urbană preferând ca țintă a migrației state din Europa Centrală sau de Nord, începând din Germania și Belgia, și până în Norvegia și Finlanda..

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
68

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
76

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
156

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...