Două noi cazuri de coronavirus confirmate în România. 182 persoane în carantină şi 8.231 monitorizate la domiciliu

Două noi cazuri de coronavirus confirmate în România. 182 persoane în carantină şi 8.231 monitorizate la domiciliu

Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România, în timp ce în toată țara sunt 182 persoane în carantină şi 8.231 monitorizate la domiciliu.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat şi Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, au ţinut vineri o conferinţă de presă şi au anunţat că alte două test de coronavirus au rezultate pozitiv, în România.

Primul caz este un bărbat din Maramureş, 45 de ani, întors în ţară pe 25 februarie. El venea din Italia, dintr-o zonă în care nu se semnalase prezenţa virusului. El a venit din Italia cu maşina personală.

Al doilea caz este o femeie de 38 de ani din Timişoara, care s-a întors în weekendul trecut de la Bergamo şi s-a autoizolat la domiciliu. Joi s-a simţit rău, avea febră, a sunat la 112 şi a fost dusă cu izoleta la spital, în carantină.

Femeia rămâne internată la centrul din Timișoara, bărbatul la centrul din Cluj.

“În ceea ce priveşte cele două cazuri, cazul de la Timişoara este în stare bună, cazul de la Cluj, după ce ieri a suferit o insuficienţă respiratorie, astăzi e într-o stare mai bună.” a spus Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că bărbatul a venit cu maşina personală din Italia, s-a prezentat direct la spital când a intrat în ţară, iar în cazul femeii din Timişoara se face anchetă epidemiologică pentru a stabili contacţii.

În România, primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat miercuri, la un tânăr din judeţul Gorj care a intrat în contact cu un cetăţean italian care a vizitat zona şi care era pozitiv.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
25

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
16

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
32

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...