Date DSP: 12 decese COVID de la debutul acestui an. 5% dintre infectați și-au pierdut viața

Date DSP: 12 decese COVID de la debutul acestui an. 5% dintre infectați și-au pierdut viața

De la debutul acestui an, au fost raportate 12 decese în rândul botoșănenilor infectați cu Covid-19, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Toți defuncții sufereau de comorbidități. În total, de la debutul pandemiei, puțin peste 5% dintre pacienții COVID au murit.

Conform unui document al instituției, peste vorba despre opt bărbați și patru femei, care aveau vârste între 43 și 79 de ani. Printre afecțiunile cu care fuseseră diagnosticate se numără hepatita, insuficiența cardiacă cronică, insuficiența renală, diabetul zaharat, pneumonia, cardiopatia hipertensivă, anemia, sechele TBC, insuficiența respiratorie, ciroza hepatică, disfuncții cardiace.

De la debutul pandemiei până în prezent, bilanțul deceselor înregistrate în rândul pacienților infectați se ridică la 338.

Până la această oră, 8396 de persoane din județ au fost diagnosticate cu coronavirus, dintre care 55,29% sunt femei. Din acest total, 88,15% au fost declarați vindecați, iar 4,03% au decedat. Restul de 7,83% reprezintă cazuri încă active, respectiv 657 de persoane.

Nu mai puțin de 2080 de botoșăneni testați pozitiv s-au externat la cerere, în baza Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1137.

 

Spune-ne opinia ta