Cseke: Ştiţi că în România internarea în spitale este un sport naţional? - CUM COMENTATI?

Cseke: Ştiţi că în România internarea în spitale este un sport naţional? - CUM COMENTATI?

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, spune că dacă mâine s-ar deschide 300 de spitale în România, toate ar fi pline de pacienţi.

"Dacă mâine se deschid 300 de spitale în România, şi credeţi - mă că ştiu ce spun, toate spitalele se vor umple pentru că managementul are interesul să umple spitalele de pacienţi, pentru că o parte a personalului medical are interesul să interneze. Ştiţi dumneavoastră că în România este sport naţional internarea în spitale? Suntem pe locul 2 în Europa la numărul de internări", a declarat marţi seara ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla la Realitatea TV.

El a mai spus că nu înţelege de ce acum, când în momentul în care se face o reformă, "ne-am trezit că toate spitalele funcţionează bine".

Ministrul a apărat decizia de desfiinţare a câtorva zeci de unităţi medicale: "La 31 martie, cu o zi înainte de a nu mai fi finanţate aceste spitale, în 35 dintre cele 67 de spitale nu mai erau pacienţi, aceştia erau redistribuiţi, externaţi sau transferaţi. Şi vă mai dau o cifră, ştiu că o să supăr. 90% dintre pacienţii din aceste spitale au fost lăsaţi să plece acasă, pentru că nu mai aveau nevoie de îngrijiri medicale. Doar 10% dintre ei au necesitat să fie transferaţi. Totuşi, eu cred că este un indicator care trebuie să ne dea de gândit. Ce fel de îngrijiri medicale aveam la aceste spitale, dacă numai 10% aveau nevoie în continuare de îngrijiri medicale", a spus ministrul Sănătăţii.
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
1

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
107

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
55

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...