Criză majoră de medici la Spitalul Mavromati. Speranțe puse în rezidenți!

Spitalul Județean Mavromati se confruntă cu un deficit major de personal pe două dintre secțiile importante, fiind vorba de Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și Unitatea de Primire Urgențe (UPU).

Criză majoră de medici la Spitalul Mavromati. Speranțe puse în rezidenți!

 Foto: Medicul Stefan Bercea  

Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, pe Secția ATI își desfășoară activitatea un număr de șase medici, însă necesarul ar fi de 13 medici, în timp de la UPU sunt 14 medici, iar pe lângă aceștia ar trebui să mai lucreze încă 12 medici.

Deficit de medici este și la Compartimentul Primire Urgențe de la Secția de Pediatrie unde ar trebui să fie 6 medici, dar la ora actuală lucrează doar trei, iar în curând doi dintre aceștia vor intra în concediu de creștere a copilului.

În unitatea spitalicească se pregătesc în prezent opt medici rezidenți, dar nu există nicio certitudine că la finalizarea rezidențiatului aceștia vor opta să lucreze la Botoșani. 

"Avem în pregătire un număr de opt medici rezidenți pentru Terapie Intensivă. Doi sunt în anul I, doi în anul II, trei medici în anul III și un medic în anul IV. Nu avem nicio siguranță că respectivii medici după ce termină rezidențiatul se vor întoarce în județ. Avem speranța că vor veni, dar nu putem garanta acest lucru", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati. 

O parte dntre posturile neacoperite au fost scoase și la concurs, dar nu sunt doritori, motiv pentru care aceste concursuri se tot reiau la anumite intervale de timp. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Un consilier local cere măsuri pentru mașinile școală care încurcă traficul. "Nu vă faceți datoria!", le-a transmis polițiștilor

astăzi, 14:06
1408

Amendamentele și propunerile care au fost aduse proiectului de regulament privind circulația în municipiul Botoșani și activitatea de ridicare/blocare a autoturismelor parcate neregulamentar...

Decizia luată de conducerea Spitalului Mavromati privind programările pentru consultaţiile la Cardiologie!

astăzi, 08:02
1137

Conducerea Spitalului Judeţean Mavromati a decis să nu se mai facă liste de aşteptare pentru consultaţiile oferite de medicii cardiologi din cadrul spitalului.Dacă până acum astfel de...

Naşterile sub apă, ocolite de botoşănence

Miercuri, 18 Octombrie 2017
2418

Botoşănencele nu sunt adeptele naşterilor sub apă şi deşi există această posibilitate la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati nu există cereri.Posibilit...