Criza anestezicelor afectează şi medicii stomatologi botoşăneni!

Criza anestezicelor afectează şi medicii stomatologi botoşăneni!

Criza anestezicelor injectabile îi afectează şi pe medicii stomatologi botoşăneni, unii dintre aceştia fiind pe terminate cu stocurile. Iar problema nu pare a se rezolva prea repede, în condiţiile în care de la nivel central informaţiile primite spun că abia în primăvara anului viitor se va reintra în normal.

Cum această criză persistă deja de câteva săptămâni, pentru a-şi putea continua activitatea medicii stomatologi  au ajuns să cumpere anestezice la suprapreţ.  

 „Eu mai am trei fiole dintr-unul din anestezicele care lipsesc. Ce voi face după aceea nu ştiu. Am auzit că unii colegi au adus anestezice din Republica Moldova. Alţii le-au adus din străinătate, însă la preţuri de câteva ori mai mari decât cele la care le achiziţionam de pe piaţa românească”, a declarat un medic stomatolog din judeţul Botoşani.

Agentia Nationala a Medicamentului a confirmat ca una dintre cele doua firme care au autorizatie de punere pe piata in Romania "lipseste momentan de pe piata", ceea ce a dus la apariţia acestei crize a anestezicului: "Firma germana va reveni, conform estimarilor proprii, in primavara", a mentionat Anca Crupariu, purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale a Medicamentului. 

Cealaltă firmă autorizată să aducă anestezice pentru stomatologie pe piaţa din România, o firmă franceză, a livrat câteva mii de cutii luna aceasta şi urmează să facă o nouă livrare în decembrie.

„Francezii ne-au scris că intenţionează să intre în ţară cu cantităţi din toate produsele lor”, a precizat Anca Crupariu.

Reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului spun insa ca nu pot estima consumul si daca anestezicele livrate de firma franceza vor putea asigura necesarul. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DOROHOI - 100 de ani de la Marea Unire

Miercuri, 18 Iulie 2018
209

1916-1917-1918 au fost printre cei mai dificili ani din istoria oraşului Dorohoi în contextul în care întreaga societate românească se confrunta cu nenumărate greutăţi cau...

Șofer căutat de Poliție: Nu a oprit mașina după ce a lovit, în viteză, o bătrână!

Miercuri, 18 Iulie 2018
464

Un apel la 112 anunța că un șofer a rănit o femeie, după care mașina și-a continuat drumul. Cea care a sunat, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești, a spus că autoturism...

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

Miercuri, 18 Iulie 2018
194

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de producție" pent...