Criza anestezicelor afectează şi medicii stomatologi botoşăneni!

Criza anestezicelor afectează şi medicii stomatologi botoşăneni!

Criza anestezicelor injectabile îi afectează şi pe medicii stomatologi botoşăneni, unii dintre aceştia fiind pe terminate cu stocurile. Iar problema nu pare a se rezolva prea repede, în condiţiile în care de la nivel central informaţiile primite spun că abia în primăvara anului viitor se va reintra în normal.

Cum această criză persistă deja de câteva săptămâni, pentru a-şi putea continua activitatea medicii stomatologi  au ajuns să cumpere anestezice la suprapreţ.  

 „Eu mai am trei fiole dintr-unul din anestezicele care lipsesc. Ce voi face după aceea nu ştiu. Am auzit că unii colegi au adus anestezice din Republica Moldova. Alţii le-au adus din străinătate, însă la preţuri de câteva ori mai mari decât cele la care le achiziţionam de pe piaţa românească”, a declarat un medic stomatolog din judeţul Botoşani.

Agentia Nationala a Medicamentului a confirmat ca una dintre cele doua firme care au autorizatie de punere pe piata in Romania "lipseste momentan de pe piata", ceea ce a dus la apariţia acestei crize a anestezicului: "Firma germana va reveni, conform estimarilor proprii, in primavara", a mentionat Anca Crupariu, purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale a Medicamentului. 

Cealaltă firmă autorizată să aducă anestezice pentru stomatologie pe piaţa din România, o firmă franceză, a livrat câteva mii de cutii luna aceasta şi urmează să facă o nouă livrare în decembrie.

„Francezii ne-au scris că intenţionează să intre în ţară cu cantităţi din toate produsele lor”, a precizat Anca Crupariu.

Reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului spun insa ca nu pot estima consumul si daca anestezicele livrate de firma franceza vor putea asigura necesarul. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași!

astăzi, 08:13
331

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
413

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...

Fugarul Ionel Arsene spune că s-ar putea sinucide în închisoarea din Botoșani din cauza condițiilor proaste!

astăzi, 07:10
242

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene, condamnat la 6 ani şi 8 luni pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de infl...