Criza anestezicelor afectează şi medicii stomatologi botoşăneni!

Criza anestezicelor afectează şi medicii stomatologi botoşăneni!

Criza anestezicelor injectabile îi afectează şi pe medicii stomatologi botoşăneni, unii dintre aceştia fiind pe terminate cu stocurile. Iar problema nu pare a se rezolva prea repede, în condiţiile în care de la nivel central informaţiile primite spun că abia în primăvara anului viitor se va reintra în normal.

Cum această criză persistă deja de câteva săptămâni, pentru a-şi putea continua activitatea medicii stomatologi  au ajuns să cumpere anestezice la suprapreţ.  

 „Eu mai am trei fiole dintr-unul din anestezicele care lipsesc. Ce voi face după aceea nu ştiu. Am auzit că unii colegi au adus anestezice din Republica Moldova. Alţii le-au adus din străinătate, însă la preţuri de câteva ori mai mari decât cele la care le achiziţionam de pe piaţa românească”, a declarat un medic stomatolog din judeţul Botoşani.

Agentia Nationala a Medicamentului a confirmat ca una dintre cele doua firme care au autorizatie de punere pe piata in Romania "lipseste momentan de pe piata", ceea ce a dus la apariţia acestei crize a anestezicului: "Firma germana va reveni, conform estimarilor proprii, in primavara", a mentionat Anca Crupariu, purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale a Medicamentului. 

Cealaltă firmă autorizată să aducă anestezice pentru stomatologie pe piaţa din România, o firmă franceză, a livrat câteva mii de cutii luna aceasta şi urmează să facă o nouă livrare în decembrie.

„Francezii ne-au scris că intenţionează să intre în ţară cu cantităţi din toate produsele lor”, a precizat Anca Crupariu.

Reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului spun insa ca nu pot estima consumul si daca anestezicele livrate de firma franceza vor putea asigura necesarul. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Voluntari - FC Botoşani 2-1 în 16-imile Cupei României

Marţi, 25 Septembrie 2018
288

FC Voluntari este prima echipă care s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după ce a învins formaţia FC Botoşani, scor 2-1. Golurile au fost însc...

IMPORTANT: Deții un câine periculos ori agresiv? Iată ce obligații ai!

Marţi, 25 Septembrie 2018
295

Poliția Română desfășoară constant activități preventive și controale pentru a reduce riscurile producerii unor evenimente negative în care sunt implicați câini agresivi sau...

România, cel mai mare producător de nuci din Europa

Marţi, 25 Septembrie 2018
349

România a devenit cel mai mare producător de nuci al Europei, după doi ani cu randamente record, iar producțiile sunt în creștere ca urmare a majorării suprafețelor. Numai cu soiuri ...