Criza anestezicelor afectează şi medicii stomatologi botoşăneni!

Criza anestezicelor afectează şi medicii stomatologi botoşăneni!

Criza anestezicelor injectabile îi afectează şi pe medicii stomatologi botoşăneni, unii dintre aceştia fiind pe terminate cu stocurile. Iar problema nu pare a se rezolva prea repede, în condiţiile în care de la nivel central informaţiile primite spun că abia în primăvara anului viitor se va reintra în normal.

Cum această criză persistă deja de câteva săptămâni, pentru a-şi putea continua activitatea medicii stomatologi  au ajuns să cumpere anestezice la suprapreţ.  

 „Eu mai am trei fiole dintr-unul din anestezicele care lipsesc. Ce voi face după aceea nu ştiu. Am auzit că unii colegi au adus anestezice din Republica Moldova. Alţii le-au adus din străinătate, însă la preţuri de câteva ori mai mari decât cele la care le achiziţionam de pe piaţa românească”, a declarat un medic stomatolog din judeţul Botoşani.

Agentia Nationala a Medicamentului a confirmat ca una dintre cele doua firme care au autorizatie de punere pe piata in Romania "lipseste momentan de pe piata", ceea ce a dus la apariţia acestei crize a anestezicului: "Firma germana va reveni, conform estimarilor proprii, in primavara", a mentionat Anca Crupariu, purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale a Medicamentului. 

Cealaltă firmă autorizată să aducă anestezice pentru stomatologie pe piaţa din România, o firmă franceză, a livrat câteva mii de cutii luna aceasta şi urmează să facă o nouă livrare în decembrie.

„Francezii ne-au scris că intenţionează să intre în ţară cu cantităţi din toate produsele lor”, a precizat Anca Crupariu.

Reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului spun insa ca nu pot estima consumul si daca anestezicele livrate de firma franceza vor putea asigura necesarul. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANM: România va fi cuprinsă de un VAL de FRIG!

Luni, 18 Martie 2019
972

Temperaturile vor scădea semnificativ la nivelul întregii ţări în perioada 19-21 martie şi vor apărea şi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, potrivit prognozei de special...

Parlamentar rus: Bombardierele Tupolev din Crimeea sunt o reacţie la sistemul balistic din România

Luni, 18 Martie 2019
125

Rusia a decis staţionarea bombardierelor atomice Tupolev Tu-22M3 în Crimeea ca reacţie la instalarea de către SUA a sistemului balistic în România, afirmă parlamentarul Viktor Bo...

Curtea de Conturi: Lipsuri de 11,5 milioane lei la ANAF, in 2017

Luni, 18 Martie 2019
285

Raportul Public pe anul 2017 intocmit de Curtea de Conturi dezvaluie lipsuri de 11,572 milioane de lei la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF)."Inventarierea elementelor de natura...