Copil de cinci luni în comă profundă, mama a spus că s-a înecat cu lapte. Ce a ieșit la iveală după ce micuțul a ajuns la Iași!

A ajuns în stare gravă pe mâna medicilor botoșăneni, fiind transportat apoi la Iași. Mama a spus că bebelușul de doar cinci luni s-a înecat cu lapte. Examenul medical a scos la iveală altceva, cu mult mai grav!

Copil de cinci luni în comă profundă, mama a spus că s-a înecat cu lapte. Ce a ieșit la iveală după ce micuțul a ajuns la Iași!

Când a ajuns la Spitalul de Copii din Iași, copilul a intrat în stop cardio-respirator, fiind resuscitat de un echipaj medical. Acesta a fost dus la iași prin transfer de la Botoşani, mama spunându-le medicilor că bebelușului i s-a făcut brusc rău. Într-o primă fază, femeia le-a spus că bănuieşte că s-ar fi înecat cu lapte, pe care l-ar fi aspirat în plămâni, iar mai apoi că a vrut să îi cureţe nasul de mucozităţi, fetiţa fiind răcită în acea perioadă, ceea ce ar fi făcut-o să plângă şi să regurgiteze lapte care i-a intrat pe căile aeriene, ajungând şi în plămâni.

Văzând că micuţul face convulsii, medicii ieşeni i-au făcut un examen computer tomograf prin care s-a evidenţiat că la mijloc ar fi alte motive pe care părinţii însă nu le-au recunoscut iniţial. Astfel, scrie presa ieșeană, s-a descoperit un hematom intracranian care necesita intervenţie chirurgicală cât mai repede.

„Copilul a venit la noi cu status post-resuscitare, astfel că a fost nevoie de investigaţii amănunţite, în final confirmându-se etiologia. Iniţial, s-a crezut că este vorba de o pneumonie de aspiraţie, însă, odată ajuns în UPU, copilul a făcut convulsii, astfel că s-a făcut computer tomograf şi s-a evidenţiat o traumă cranio-cerebrală, cu fractură de oase. Probabil a fost scăpat din braţe. A fost operat de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie, având în vedere că noi noaptea nu avem neurochirurgi“, a explicat pentru Ziarul de Iași dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii Iași.

Medicii nu exclud nici alte circumstanţe prin care copilul să se fi ales cu traumă la nivelul capului, fiind bănuită şi o agresiune. Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie au precizat că micuţul a fost operat, însă este în stare foarte gravă, în comă profundă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...