Copil de aproape 6 kg, născut la Maternitatea Botoşani!

Copil de aproape 6 kg, născut la Maternitatea Botoşani!

Un copil care s-a născut în cursul acestui an în Maternitatea Botoşani a avut o greutate greu de egalat. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Mavromati, pruncul a avut la naştere o greutate de 5.990 de grame, mama fiind la cea de-a 11-a naştere.

La polul opus, cel mai mic bebeluş născut în cursul anului 2017 la Botoşani a avut doar 870 de grame.

Anul trecut, campion la greutate a fost un copil care a avut la naştere 5.200 de grame, iar cel mai mic copil născut în Maternitatea Botoşani, în anul 2016, a avut 750 de grame.

În ultimii doi ani, la Maternitatea Botoşani au venit pe lume mai mulţi băieţi decât fete, potrivit statisticilor unităţii sanitare.

“În cursul anului 2016 s-a înregistrat un număr de 2.667 naşteri, din care 1.595 pe cale naturală. S-au născut 1.530 de băieţi şi 1.317 fete. Greutatea medie la naştere a fost de 3.200 de grame, nota medie obţinută a fost 9. În anul 2017, până în prezent s-au înregistrat 2.276 naşteri, din care 1.439 pe cale naturală. S-au născut 1.439 de băieţi şi 835 de fete”, a precizat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati.

În Botoșani, rata mortalității infantile este mai ridicată decât media pe țară, 9,8 față de 8 la mia de născuți vii. Un copil din zece se naște prematur, fiind zeci de factori care pot influența prematuritatea, dintre care nivelul social și creșterea metodelor de fertilizare, dar medicii susţin că metodele de reanimare și metodele de menținere a unui copil prematur sunt din ce în ce mai avansate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene, cu bani de la CNI

astăzi, 17:24
474

Consiliul Judeţean Botoşani va primi anul acesta bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru lucrări de consolidare pe două drumuri judeţene unde sunt probleme din cauza alunecăr...

Zeci de dispoziţii emise de un primar din judeţul Botoşani, nelegale!

astăzi, 09:55
1872

Situaţia s-a înregistrat la Primăria comunei Prăjeni, unde primarul Alexandru Răileanu a emis 36 de dispoziţii care nu respectau criteriile de legalitate. Dispoziţiile priveau calculul unor dr...

Judeţul Botoşani, în top la accesarea fondurilor pentru Casa Verde

astăzi, 09:13
874

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Eugen Mateciuc, pentru dosarele depuse în sesiunea octombrie 2016,  evaluarea și decontarea s-a făcut în cursul...