Copil ajuns la spital din cauza unei jucării!

Copil ajuns la spital din cauza unei jucării!

Un copil în vârstă de doi ani, din municipiul Botoșani, a fost la un pas să se sufoce după ce a băgat o jucărie în gură.

Mama a observat că micuțul se sufocă și a sunat la 112. Pentru a ajunge cât mai repede la spital, părinții nu au mai așteptat să ajungă ambulanța și au dus ei copilul. Din fericire, cadrele medicale au reușit să îi scoată jucăria care rămăsese blocată, iar copilul a mai fost reținut în spital pentru observație. 

„Pacientul avea jucăria blocată în gât şi exista pericolul să o absoarbă şi mai mult şi să îi blocheze esofagul şi să împiedice respiraţia. Deja avea dificultăţi în respiraţie. Din fericire, jucăria era destul de aproape de cavitatea bucală, astfel că a putut fi extrasă repede”, a precizat un asistent din cadrul Secţiei de Pediatrie Botoşani. 

Medicii pediatri se confruntă periodic cu astfel de cazuri, când copii de vârste mici ajung la spital după ce își introduc obiecte în nas sau în gură.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
253

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
768

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
241

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...