Control la Spitalul Mavromati, dupa ce vantul a smuls acoperisul Policlinicii!

Control la Spitalul Mavromati, dupa ce vantul a smuls acoperisul Policlinicii!

ACHITEI: "Daca ei nu au mai urcat acolo de foarte multa vreme, acum a luat vantul acoperisul. De ce nu a luat vantul toate acoperisurile din Botosani?".

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Cristian Achitei, sustine ca la Spitalul Judetean Mavromati inspectorii in constructii ar trebui sa faca un control, pentru a vedea daca s-au respectat normativele in ceea ce priveste reparatiile si intretinerea cladirii.

Achitei spune ca, in cazul in care aceste normative nu s-au respectat, cei responsabili vor trebui sa plateasca. Vicepresedintele Consiliului Judetean sustine ca se impune imediat un astfel de control, ca urmare a incidentului din 13 februarie, cand vantul puternic a smuls acoperisul Policlinicii, aruncandu-l pe sediul administrativ al Spitalului Judetean. Achitei mai spune ca nu este normal ca pentru o neglijenta din partea unora Consiliul Judetean sa fie cel care trebuie sa plateasca reparatiile.

"Trebuie sa facem acolo un control sa vedem daca si-au facut lucrarile de intretinere si reparatii, in fiecare an, conform normativelor in vigoare. Daca nu, s-ar putea sa fie si amendati. Exista normative care spun ca in fiecare an trebuie sa faci revizii, sa vezi daca si cuile de la acoperis sunt batute cum trebuie. Cine stie ce era acolo? Daca ei nu au mai urcat acolo de foarte multa vreme, acum a luat vantul acoperisul. De ce nu a luat vantul toate acoperisurile din Botosani? Exista niste normative care se refera foarte car la ceea ce inseamna urmarirea comportarii in timp a constructiilor si daca cei de la Spitalul Judetean nu si-au facut treaba, pe langa faptul ca va trebui sa puna bani de la ei, o sa trebuiasca si amendati. Acolo puteau sa moara oameni, iti vine tabla in cap. Este greu de crezut ca pentru o neglijenta a ceea ce inseamna lucrari de reparatii sa vina acum Consiliul Judetean si sa repare acoperisul de la Policlinica Spitalului Judetean", a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean.

O comisie formata din specialisti de la CJ, de la Spitalul Judetean si de la Inspectoratul de Stat in Constructii a stabilit ca valoarea pagubelor se ridica la 370.000 de lei. Managerul Spitalului Judetean, Ovidiu Mimor, sustine ca bugetul unitatii poate acoperi doar 20% din aceasta suma, motiv pentru care in cursul zilei de luni a facut o solicitare la Consiliul Judetean pentru alocarea de fonduri.

"Cred ca au fost alocati in fiecare an bani pentru reparatii. Acoperisul era integru, daca furtuna l-a dat jos acuma nu stiu cine e vinovat. Acum pentru reparatiile la acoperis o parte din bani o avem noi, o parte Consiliul Judetean, o parte prin Hotarare de Guvern  vom cere bani pentru calamitati, sa vedem", a declarat Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judetean.

Acesta spune ca deocamdata nu sunt probleme, pentru ca zapada inca nu s-a topit, iar pe cladire a fost pusa o prelata. Situatia nu poate dura insa foarte mult timp, pentru ca exista riscul ca apa sa se infiltreze in laboratoarele aflate la ultimul etaj al Policlinicii si sa strice aparatura.
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
48

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
26

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
533

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...