Contestaţie respinsă la concursul cu scandal de la UPU Botoşani

Contestaţie respinsă la concursul cu scandal de la UPU Botoşani

Contestaţia formulată de unul dintre candidaţii care au participat la concursul pentru ocuparea posturilor de asistent medical din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Mavromati a fost respinsă de comisia de soluţionare a contestaţiilor.

Acest concurs a generat un adevărat scandal. Nu mai puţin de 17 candidaţi s-au înscris pentru cele trei posturi scoase la concurs, însă doar patru au trecut de proba scrisă, cel mai mare punctaj la această probă fiind obţinut de o candidată care lucrează în cadrul Spitalului Judeţean Mavromati, pe secţia Cardiologie.

 Iniţial, acesteia nu i-a fost admis dosarul în vederea participării la concurs în momentul depunerii, pe motiv că este deja angajată a unităţii sanitare, dar ulterior i-a fost acceptată candidatura.

După susţinerea probei scrise, candidaţii care au fost declaraţi admişi au avut de susţinut o probă practică la care asistenta care a obţinut cel mai mare punctaj la proba scrisă a picat, pentru că nu ar fi efectuat bine manevrele de acordare a primului ajutor în cazul unui stop cardiac. Asistenta a formulat contestaţie.

„Contestaţia depusă de doamna asistentă a fost respinsă, având în vedere că nota acordată de comisia de soluţionare a contestaţiilor este mai mică decât nota acordată de comisia de concurs”, a precizat un reprezentant al Spitalului Mavromati.

Asistenta va fi trimisă şi în comisia de disciplină, după ce a lipsit nemotivat de la muncă pentru a susţine prima probă a examenului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Guvernul României poate construi teatre, dar nu poate reabilita teatre care sunt monumente istorice!"

astăzi, 13:52
95

Guvernul României poate construi un teatru din temelii, dar nu poate renova un teatru monument istoric. Este concluzia la care a ajuns managerul Teatrului pentru Copii și Tineret Vasilache Boto...

Botoşăneni salvaţi cu noul aparat de masaj cardiac, primit de cadrele medicale din Urgenţe

astăzi, 12:39
122

Noul aparat primit de cadrele medicale de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati îşi dovedeşte pe deplin utilitatea. Aparatul de masaj cardiac a salvat deja două vie...

Botoşănenii se lansează în afaceri. Numărul firmelor nou-înfiinţate a crescut cu peste 50% în acest an, faţă de anul trecut

astăzi, 12:20
108

Potrivit datelor statistice publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în primele 10 luni ale anului au fost înfiinţate 1466 de entităţi juridice, cu 59,17% mai mult fa...