Contestaţie respinsă la concursul cu scandal de la UPU Botoşani

Contestaţie respinsă la concursul cu scandal de la UPU Botoşani

Contestaţia formulată de unul dintre candidaţii care au participat la concursul pentru ocuparea posturilor de asistent medical din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Mavromati a fost respinsă de comisia de soluţionare a contestaţiilor.

Acest concurs a generat un adevărat scandal. Nu mai puţin de 17 candidaţi s-au înscris pentru cele trei posturi scoase la concurs, însă doar patru au trecut de proba scrisă, cel mai mare punctaj la această probă fiind obţinut de o candidată care lucrează în cadrul Spitalului Judeţean Mavromati, pe secţia Cardiologie.

 Iniţial, acesteia nu i-a fost admis dosarul în vederea participării la concurs în momentul depunerii, pe motiv că este deja angajată a unităţii sanitare, dar ulterior i-a fost acceptată candidatura.

După susţinerea probei scrise, candidaţii care au fost declaraţi admişi au avut de susţinut o probă practică la care asistenta care a obţinut cel mai mare punctaj la proba scrisă a picat, pentru că nu ar fi efectuat bine manevrele de acordare a primului ajutor în cazul unui stop cardiac. Asistenta a formulat contestaţie.

„Contestaţia depusă de doamna asistentă a fost respinsă, având în vedere că nota acordată de comisia de soluţionare a contestaţiilor este mai mică decât nota acordată de comisia de concurs”, a precizat un reprezentant al Spitalului Mavromati.

Asistenta va fi trimisă şi în comisia de disciplină, după ce a lipsit nemotivat de la muncă pentru a susţine prima probă a examenului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grav accident în talia: Tânăr român moare după ce s-a răsturnat cu mașina în canalul de pe marginea drumului

astăzi, 18:20
682

Tragic accident rutier petrecut în noaptea de 22 spre 23 iunie, 2018, în Italia, între localitățile Borgoricco și Santa Maria di Sala din povincia Padova. Accident în urma c...

Tudorel Toader, la Botosani: Romania imprumuta bani pentru a le asigura detinutilor conditii cat mai bune in inchisoare!

astăzi, 16:26
209

Potrivit acestuia, imprumutul va fi utilizat atat pentru constructia a doua unitati de detentie noi, cat si pentru modernizarea si extinderea unor capacitati existente."Guvernul are un memora...

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor: Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor!

astăzi, 14:32
325

Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că î...