Contestaţie respinsă la concursul cu scandal de la UPU Botoşani

Contestaţie respinsă la concursul cu scandal de la UPU Botoşani

Contestaţia formulată de unul dintre candidaţii care au participat la concursul pentru ocuparea posturilor de asistent medical din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Mavromati a fost respinsă de comisia de soluţionare a contestaţiilor.

Acest concurs a generat un adevărat scandal. Nu mai puţin de 17 candidaţi s-au înscris pentru cele trei posturi scoase la concurs, însă doar patru au trecut de proba scrisă, cel mai mare punctaj la această probă fiind obţinut de o candidată care lucrează în cadrul Spitalului Judeţean Mavromati, pe secţia Cardiologie.

 Iniţial, acesteia nu i-a fost admis dosarul în vederea participării la concurs în momentul depunerii, pe motiv că este deja angajată a unităţii sanitare, dar ulterior i-a fost acceptată candidatura.

După susţinerea probei scrise, candidaţii care au fost declaraţi admişi au avut de susţinut o probă practică la care asistenta care a obţinut cel mai mare punctaj la proba scrisă a picat, pentru că nu ar fi efectuat bine manevrele de acordare a primului ajutor în cazul unui stop cardiac. Asistenta a formulat contestaţie.

„Contestaţia depusă de doamna asistentă a fost respinsă, având în vedere că nota acordată de comisia de soluţionare a contestaţiilor este mai mică decât nota acordată de comisia de concurs”, a precizat un reprezentant al Spitalului Mavromati.

Asistenta va fi trimisă şi în comisia de disciplină, după ce a lipsit nemotivat de la muncă pentru a susţine prima probă a examenului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

20 decembrie: Întâlnirea anuală a scriitorilor botoșăneni

astăzi, 07:03
9

Joi, 20 decembrie 2018, ora 12,00, va avea loc, la sediul Reprezentanţei Botoşani a Filialei Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România, Întâlnirea anuală a scriitorilor botoşănen...

Versuri eminesciene într-o compoziție rock!

Marţi, 18 Decembrie 2018
87

La numai trei zile de la lansarea piesei, "O, rămâi" se află deja în topul preferințelor, ocupând locul 4 în TicTop100 rock. Pe YouTube, melodia a depășit 11.000...

Transferată la Iași în stare gravă, după o infecție căpătată în spital!

Marţi, 18 Decembrie 2018
236

Transferată de urgență la Iași! Femeia în vârstă de 79 de ani a fost diagnosticată cu infecție cu clostridium difficile, căpătată în Spitalul Județean Botoșani după...