Contestaţie respinsă la concursul cu scandal de la UPU Botoşani

Contestaţie respinsă la concursul cu scandal de la UPU Botoşani

Contestaţia formulată de unul dintre candidaţii care au participat la concursul pentru ocuparea posturilor de asistent medical din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Mavromati a fost respinsă de comisia de soluţionare a contestaţiilor.

Acest concurs a generat un adevărat scandal. Nu mai puţin de 17 candidaţi s-au înscris pentru cele trei posturi scoase la concurs, însă doar patru au trecut de proba scrisă, cel mai mare punctaj la această probă fiind obţinut de o candidată care lucrează în cadrul Spitalului Judeţean Mavromati, pe secţia Cardiologie.

 Iniţial, acesteia nu i-a fost admis dosarul în vederea participării la concurs în momentul depunerii, pe motiv că este deja angajată a unităţii sanitare, dar ulterior i-a fost acceptată candidatura.

După susţinerea probei scrise, candidaţii care au fost declaraţi admişi au avut de susţinut o probă practică la care asistenta care a obţinut cel mai mare punctaj la proba scrisă a picat, pentru că nu ar fi efectuat bine manevrele de acordare a primului ajutor în cazul unui stop cardiac. Asistenta a formulat contestaţie.

„Contestaţia depusă de doamna asistentă a fost respinsă, având în vedere că nota acordată de comisia de soluţionare a contestaţiilor este mai mică decât nota acordată de comisia de concurs”, a precizat un reprezentant al Spitalului Mavromati.

Asistenta va fi trimisă şi în comisia de disciplină, după ce a lipsit nemotivat de la muncă pentru a susţine prima probă a examenului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prima reactie a Presedintiei: Lipsa de claritate in prezentarea raportului lui Tudorel Toader

Joi, 22 Februarie 2018
356

Evaluarea activitatii DNA si a conducerii sale de catre presedintele Klaus Iohannis difera de cea a ministerului Justitiei, a precizat joi seara Administratia prezidentiala, care acuza o "lipsa de cla...

Tudorel Toader: Declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA

Joi, 22 Februarie 2018
302

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat joi seara un raport privind "activitatea manageriala la DNA", la finalul caruia a anuntat ca declanseaza procedura de revocare a procurorului...

Duminică de poveste la Teatrul Vasilache: "Capra cu trei iezi"

Joi, 22 Februarie 2018
101

Duminică, 25 februarie 2018, cei mici sunt așteptați la Teatrul "Vasilache", pentru a viziona spectacolul "Capra cu trei iezi", adaptare după Ion Creangă, dramatizar...