Consiliul Judeţean va achita corecţia financiară uriaşă de la Spitalul Mavromati

Consiliul Judeţean va achita corecţia financiară uriaşă de la Spitalul Mavromati

Consiliul Judeţean este nevoit să achite corecţia financiară primită la proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean Mavromati, chiar dacă procesul aflat pe rolul instanţelor de judecată încă nu s-a finalizat.

În cazul în care nu s-ar achita acum această corecţie, Consiliul Judeţean ar fi blocat în accesarea fondurilor europene, cea mai importantă investiţie pentru care se aşteaptă finanţare fiind cea privitoare la realizarea drumului strategic.

Valoarea corecţiei financiare se ridică la 10 milioane de lei.

“Din excendentul bugetar vom stinge această corecţie ca să putem face paşi în continuare pentru drumul strategic. Procesul este separat de ceea ce facem noi acum. Dacă câştigăm procesul vom primi banii înapoi”, a precizat Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean.

Corecția financiară a fost aplicată după ce au fost descoperite o serie de nereguli privitor la unele achiziții care s-au făcut în cadrul proiectului. Proiectul de reabilitare a Spitalului Județean Mavromati a fost implementat în perioada 2010-2014 şi a avut o valoare totala de 61.079.506,87 lei, valoarea nerambursabilă fiind de 48.353.846,01 lei.

 

Spune-ne opinia ta