Confort sporit pentru viitoarele mame, la Maternitatea Botoşani. Vor fi achiziţionate paturi speciale pentru naşteri

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Mavromati au decis recompartimentarea blocului de naşteri de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie, pentru a asigura un confort sporit viitoarelor mame, dar şi pentru a le asigura intimitatea.

Confort sporit pentru viitoarele mame, la Maternitatea Botoşani. Vor fi achiziţionate paturi speciale pentru naşteri

Vor fi făcute cinci unităţi de naştere din sălile de naşteri existente în prezent, iar pentru aceste unităţi vor fi cumpărate paturi speciale, care sunt multifuncţionale, pot fi şi paturi, dar se pot transforma şi în masă pentru naşteri.

Asta va presupune că mama nu va mai fi plimbată din salon în sala de naşteri ci în momentul în care începe travaliul va fi dusă în unitatea de naştere şi va rămâne până după ce va naşte pe acelaşi pat.

Potrivit medicului Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, achiziţiile vor fi făcute anul viitor.

“În cursul anului viitor vom achiziţiona paturi ginecologice pentru înfiinţarea unităţilor de naştere. Sunt paturi speciale care trebuie cumpărate şi introduse pe lista de investiţii. În momentul în care a fost renovată Maternitatea nu a fost dotată, funcţionăm momentan cu dotarea veche şi sperăm ca în cursul anilor următori să reuşim să dotăm secţiile cu mobilier şi alte aparate necesare funcţionării în condiţii optime. Când vor fi achiziţionate paturile, travaliul şi naşterea vor avea loc direct în sala de naşteri”, a precizat medicul Ştefan  Bercea.

Medicul Gina Puflea, de la Maternitatea Botoşani, susţine că noile dotări ce vor fi făcute vor veni în sprijinul viitoarelor mame, dar va însemna mai multă muncă pentru cadrele medicale, în condiţiile în care la ora actuală există un deficit de personal.

“Am hotărât să facem aceste unităţi, în fiecare unitate să existe un pat pentru gravida în travaliu, o masă de naştere, o masă de reanimare pentru nou născut. În momentul în care am intra pe o astfel de masă, care poate fi şi masă şi pat atunci s-ar câştiga spaţiu în aceste unităţi de naştere. Există intimitate şi fiecare pacientă naşte într-o unitate separată, după naştere sunt mutate într-un salon de lehuze unde stau cu nou-născuţii, va fi mai confortabil, mai intim. Va fi mai mult efort pentru cadre pentru că sunt două asistente care trebuie să facă faţă la cinci unităţi de naştere, la fel şi infirmiere”, a spus medicul Gina Puflea.

Cel mai probabil, unitatea sanitară va mai scoate la concurs posturi pentru secţiile deficitare.

 

 

Spune-ne opinia ta