Concurs cu scandal la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Mavromati

Concurs cu scandal la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Mavromati

Un concurs organizat de Spitalul Judeţean Mavromati pentru ocuparea a trei posturi de asistenţi medicali în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a generat un adevărat scandal, care s-a lăsat cu contestaţii, dar se va ajunge şi la Comisia de Disicplină.

Nu mai puţin de 17 candidaţi s-au înscris la concurs, însă doar patru au trecut de proba scrisă, cel mai mare punctaj la această probă fiind obţinut de o candidată care lucrează în cadrul Spitalului Judeţean Mavromati, pe secţia Cardiologie.  Iniţial, acesteia nu i-a fost admis dosarul în vederea participării la concurs în momentul depunerii, pe motiv că este deja angajată a unităţii sanitare, dar ulterior i-a fost acceptată candidatura.

După susţinerea probei scrise, candidaţii care au fost declaraţi admişi au avut de susţinut o probă practică la care asistenta care a obţinut cel mai mare punctaj la proba scrisă a picat, pentru că nu ar fi efectuat bine manevrele de acordare a primului ajutor în cazul unui stop cardiac.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Mavromati, după afişarea rezulatelor probei practice, asistenta a formulat contestaţie, cererea acesteia urmând să fie analizată de comisia de contestaţii.

Asistenta care a participat la concursul organizat pentru posturile de la UPU riscă să ajungă însă în faţa Comisiei de Disciplină. Medicul şef de secţie unde aceasta era deja angajată a sesizat faptul că nu a fost informat despre participarea la concurs şi că asistenta a lipsit vineri nemotivat de la serviciu, pentru a se prezenta la concursul organizat pentru posturile din Urgenţe.

Potrivit unor surse din cadrul spitalului, asistenta era angajată de două luni pe secţia Cardiologie, fiind încă în perioada de probă. Medicii susţin că nu este normal ca un asistent să se formeze pe o anumită secţie, unde s-a angajat tocmai pentru că există o lipsă acută de personal, iar la scurt timp să plece în altă parte.

Reprezentanţii unităţii sanitare nu au dorit, deocamdată, să comenteze situaţia. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
256

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
768

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
241

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...