Concurs cu scandal la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Mavromati

Concurs cu scandal la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Mavromati

Un concurs organizat de Spitalul Judeţean Mavromati pentru ocuparea a trei posturi de asistenţi medicali în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a generat un adevărat scandal, care s-a lăsat cu contestaţii, dar se va ajunge şi la Comisia de Disicplină.

Nu mai puţin de 17 candidaţi s-au înscris la concurs, însă doar patru au trecut de proba scrisă, cel mai mare punctaj la această probă fiind obţinut de o candidată care lucrează în cadrul Spitalului Judeţean Mavromati, pe secţia Cardiologie.  Iniţial, acesteia nu i-a fost admis dosarul în vederea participării la concurs în momentul depunerii, pe motiv că este deja angajată a unităţii sanitare, dar ulterior i-a fost acceptată candidatura.

După susţinerea probei scrise, candidaţii care au fost declaraţi admişi au avut de susţinut o probă practică la care asistenta care a obţinut cel mai mare punctaj la proba scrisă a picat, pentru că nu ar fi efectuat bine manevrele de acordare a primului ajutor în cazul unui stop cardiac.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Mavromati, după afişarea rezulatelor probei practice, asistenta a formulat contestaţie, cererea acesteia urmând să fie analizată de comisia de contestaţii.

Asistenta care a participat la concursul organizat pentru posturile de la UPU riscă să ajungă însă în faţa Comisiei de Disciplină. Medicul şef de secţie unde aceasta era deja angajată a sesizat faptul că nu a fost informat despre participarea la concurs şi că asistenta a lipsit vineri nemotivat de la serviciu, pentru a se prezenta la concursul organizat pentru posturile din Urgenţe.

Potrivit unor surse din cadrul spitalului, asistenta era angajată de două luni pe secţia Cardiologie, fiind încă în perioada de probă. Medicii susţin că nu este normal ca un asistent să se formeze pe o anumită secţie, unde s-a angajat tocmai pentru că există o lipsă acută de personal, iar la scurt timp să plece în altă parte.

Reprezentanţii unităţii sanitare nu au dorit, deocamdată, să comenteze situaţia. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teodorovici insista sa faca reduceri de personal la stat: Concedierile se decid pana la finalul acestui an

astăzi, 13:43
125

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca ar trebui facuta o analiza cu privire la schema de personal din ministere, deoarece exista institutii in care functiile de suport depasesc 30% si es...

Botoșani: 142 de absolvenți selectați de angajatori în urma Bursei locurilor de muncă, alți 19 tineri au fost angajați pe loc!

astăzi, 11:59
203

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat Bursa locurilor de munca pentru absolventi, una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean ...

Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori

astăzi, 11:21
606

Prognoza meteo anunţă temperaturi tot mai scăzute săptămâna viitoare. Putem spune că iarna îşi intră în drepturi. Joi, 25 octombrie, sunt anunţate primele ninsori în R...