Concurs cu scandal la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Mavromati

Concurs cu scandal la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Mavromati

Un concurs organizat de Spitalul Judeţean Mavromati pentru ocuparea a trei posturi de asistenţi medicali în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a generat un adevărat scandal, care s-a lăsat cu contestaţii, dar se va ajunge şi la Comisia de Disicplină.

Nu mai puţin de 17 candidaţi s-au înscris la concurs, însă doar patru au trecut de proba scrisă, cel mai mare punctaj la această probă fiind obţinut de o candidată care lucrează în cadrul Spitalului Judeţean Mavromati, pe secţia Cardiologie.  Iniţial, acesteia nu i-a fost admis dosarul în vederea participării la concurs în momentul depunerii, pe motiv că este deja angajată a unităţii sanitare, dar ulterior i-a fost acceptată candidatura.

După susţinerea probei scrise, candidaţii care au fost declaraţi admişi au avut de susţinut o probă practică la care asistenta care a obţinut cel mai mare punctaj la proba scrisă a picat, pentru că nu ar fi efectuat bine manevrele de acordare a primului ajutor în cazul unui stop cardiac.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Mavromati, după afişarea rezulatelor probei practice, asistenta a formulat contestaţie, cererea acesteia urmând să fie analizată de comisia de contestaţii.

Asistenta care a participat la concursul organizat pentru posturile de la UPU riscă să ajungă însă în faţa Comisiei de Disciplină. Medicul şef de secţie unde aceasta era deja angajată a sesizat faptul că nu a fost informat despre participarea la concurs şi că asistenta a lipsit vineri nemotivat de la serviciu, pentru a se prezenta la concursul organizat pentru posturile din Urgenţe.

Potrivit unor surse din cadrul spitalului, asistenta era angajată de două luni pe secţia Cardiologie, fiind încă în perioada de probă. Medicii susţin că nu este normal ca un asistent să se formeze pe o anumită secţie, unde s-a angajat tocmai pentru că există o lipsă acută de personal, iar la scurt timp să plece în altă parte.

Reprezentanţii unităţii sanitare nu au dorit, deocamdată, să comenteze situaţia. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânără din Botoşani implicată într-un accident rutier la Suceava. Şoferul vinovat acuzat de trei infracţiuni

astăzi, 14:32
704

O tânără, de 32 de ani, din Botoşani a fost implicată, sâmbătă, într-un accident rutier petrecut în localitatea Moara din judeţul Suceava. Femeia se afla la volanul unui...

Adolescent cercetat pentru două infracţiuni, după o plimbare cu mopedul

astăzi, 11:51
545

Un adolescent a ajuns să fie cercetat pentru două infracţiuni, după ce a fost oprit în trafic de poliţişti. Băiatul, de 16 ani, din localitatea Păltiniş, se afla pe un moped şi a fost ...

Razii ale poliţiştilor printre agenţii economici! Au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei

astăzi, 10:01
686

Zeci de poliţişti au efectuat, joi şi vineri, razii în întreg judeţul pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi impunerea normelor rutiere.Astfel, au fost legiti...