Concluziile specialiștilor: Îți poți reduce considerabil riscul celor mai cumplite boli dacă donezi sânge!

Concluziile specialiștilor: Îți poți reduce considerabil riscul celor mai cumplite boli dacă donezi sânge!

Un studiu recent a scos în evidență că donarea sângelui poate aduce numeroase beneficii și donatorului. Cercetătorii susțin că persoanele care donează sânge iși reduc considerabil riscul de cancer și infarct. În plus, cu fiecare eprubetă donată sunt arse 650 de calorii.

Potrivit unei cercetări publicate în Jurnalul Asociației Medicale Americane, persoanele cu vârste cuprinse între 43 și 61 de ani care au donat sânge 2 două ori pe an au avut mai puține accidenta vasculare și atacuri de cord, arata Doctorul Zilei.

Un alt studiu realizat pe 2 682 de bărbați finlandezi a scos la iveală faptul că participanții care au donat sânge și-au redus cu 88% riscul de infarct.

O cercetare publicată în Jurnalul Institutlui Național de Cancer a descoperit că incidența cancerului și mortalitatea erau mai scăzute în rândul celor care donează sânge de două ori pe an.

La o donare se recoltează 450 ml de sânge, cantitate ce se reface ca volum în câteva ore, celular în 2 săptămâni.

În ceea ce privește siguranța donatorul de sânge, iată ce trebuie să știi:

– Trusa utilizată pentru fiecare donare este sterilă și de unică folosință.

– Nu există riscul contaminării cu HIV, sau alte virusuri.

– Senzatia de leșin sau oboseală după donare este foarte rar întâlnită.

– Poți dona doar dacă starea de sănătate îti permite și te simți bine.

– Înaintea donării ți se vor pune câteva întrebări legate de starea de sănătate și ți se va face un mic examen medical ce include hemoglobina, pulsul și tensiunea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...