Concediu fără plată cerut de mai mulți angajați de la Spitalul Mavromati, printre care și un medic

Concediu fără plată cerut de mai mulți angajați de la Spitalul Mavromati, printre care și un medic

   Foto: Medicul Stefan Bercea

Mai mulți angajați ai Spitalului Județean Mavromati, în special din rândul personalului medical, au solicitat acordarea unui concediu fără plată pentru o perioadă de un an de zile. 

Potrivit informațiilor prezentate de medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, în prezent sunt 12 persoane aflate în concediu fără plată, dintre care un medic, șapte asistenți medicali, un asistent social și trei infirmieri.

Medicul care a solicitat concediu fără plată este de pe Secția Diabet și Boli de nutriție.

Totuși, numărul salariaților de la Mavromati care solicită concediu fără plată s-a redus după ce au încetat contractele de muncă pentru mai mulți angajați care nu s-au întors după un an. 

"Față de anul anterior numărul persoanelor aflate în concediu fără plată a scăzut. Spitalul a luat măsura de încetare a contractelor persoanelor aflate în concediu fără plată care au depășit mai mult de un an de zile. Marea majoritate a persoanelor aflate în concediu fără plată sunt persoane care au solicitat să lucreze în străinătate", a precizat medicul Ștefan Bercea.

Principalul motiv pentru care angajații din sistemul sanitar botoșănean aleg să plece în străinătate este cel financiar. Peste hotare salariile pot ajunge și la câteva mii de euro pe lună, bani pe care în țară i-ar câșiga poate în ani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

Vineri, 22 Septembrie 2017
845

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...

Locuinţă cerută de o familie afectată de explozia de pe Primăverii

Vineri, 22 Septembrie 2017
1693

La o săptămână de când viaţa a peste 20 de botoşăneni a fost dată peste cap din cauza unei explozii ce s-a produs în blocul în care locuiau, pe strada Primăverii, o fam...

Semnal de alarmă tras de un angajat al Ambulanţei Botoşani privind asistenţii medicali fără Bacalaureat: "Să ne trezim la realitate!"

Vineri, 22 Septembrie 2017
1942

În cadrul Comisiei pentru Dialog Social, Tiberiu Roman, reprezentant din partea sindicaliştilor de la Ambulanţă, a adus în discuţie cazul asistenţilor medicali care ies pe bandă rula...