Concediu fără plată cerut de mai mulți angajați de la Spitalul Mavromati, printre care și un medic

Concediu fără plată cerut de mai mulți angajați de la Spitalul Mavromati, printre care și un medic

   Foto: Medicul Stefan Bercea

Mai mulți angajați ai Spitalului Județean Mavromati, în special din rândul personalului medical, au solicitat acordarea unui concediu fără plată pentru o perioadă de un an de zile. 

Potrivit informațiilor prezentate de medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, în prezent sunt 12 persoane aflate în concediu fără plată, dintre care un medic, șapte asistenți medicali, un asistent social și trei infirmieri.

Medicul care a solicitat concediu fără plată este de pe Secția Diabet și Boli de nutriție.

Totuși, numărul salariaților de la Mavromati care solicită concediu fără plată s-a redus după ce au încetat contractele de muncă pentru mai mulți angajați care nu s-au întors după un an. 

"Față de anul anterior numărul persoanelor aflate în concediu fără plată a scăzut. Spitalul a luat măsura de încetare a contractelor persoanelor aflate în concediu fără plată care au depășit mai mult de un an de zile. Marea majoritate a persoanelor aflate în concediu fără plată sunt persoane care au solicitat să lucreze în străinătate", a precizat medicul Ștefan Bercea.

Principalul motiv pentru care angajații din sistemul sanitar botoșănean aleg să plece în străinătate este cel financiar. Peste hotare salariile pot ajunge și la câteva mii de euro pe lună, bani pe care în țară i-ar câșiga poate în ani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Investiţii în trei unităţi de învăţământ din Botoşani pentru securitatea la incendiu

Luni, 15 Ianuarie 2018
434

Trei unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani vor beneficia de fonduri în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală pentru dotarea cu echipamente în vederea...

Primarul Cătălin Flutur: “Nici ministrul Culturii nu ne onorează cu prezenţa la Zilele Eminescu”

Luni, 15 Ianuarie 2018
486

Primarul Municipiului Botoşani a taxat faptul că nici în acest an nu a ajuns la Botoşani, la Zilele Eminescu, vreun reprezentant al Ministerului Culturii.Edilul a spus că ambasadorul Mar...

Discuţii între ambasadorul Marii Britanii şi primarul municipiului Botoşani. "Este o mare plăcere"

Luni, 15 Ianuarie 2018
246

Edilul i-a prezentat ambasadorului informaţii legate nu doar de cultura judeţului, dar şi de potenţialul economic, precum şi problemele cu care se confruntă municipiul, dar şi  judeţul Bo...