Compartiment pentru spitalizare de zi la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani!

Compartiment pentru spitalizare de zi la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani!

Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani solicită modificarea structurii organizatorice a instituției, în vederea înființării unui compartiment de spitalizare de zi cu 10 paturi, în specialitatea Pneumologie. Pentru a obține avizul Ministerului Sănătății, unitatea medicală are nevoie de aprobarea municipalității botoșănene. 

Potrivit datelor oferite de conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie, prin înființarea compartimentului de spitalizare de zi se va putea asigura o mai bună deservire a pacienților cu afecțiuni pneumologice, în sensul în care sunt numeroase situații în care pacienții pot fi tratați fără a se recurge la spitalizare în regim continuu.

Totodată, spun reprezentanții unității medicale, se va putea realiza și o mai bună gestionare a fondurilor alocate, dat fiind faptul că există o adresabilitate din partea pacienților, evitându-se de asemenea perioadele de supraaglomerare din sezoanele reci, care induc o creștere a afecțiunilor în sfera respiratorie. 

La nivelul acestui compartiment se vor putea interna pacienți cu alte infecții acute ale căilor respiratorii superioare cu localizări multiple, infecții acute ale căilor respiratorii superioare- nespecificate, pneumonia virală- nespecificată, alte pneumonii bacteriene, bronșita acută- nespecificată, astmul cu predominanță alergică etc. 

Proiectul va fi supus spre aprobare în ședința Consiliului Local din data de 20 decembrie 2018.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
7

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
18

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
34

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...