Compartiment pentru spitalizare de zi la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani!

Compartiment pentru spitalizare de zi la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani!

Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani solicită modificarea structurii organizatorice a instituției, în vederea înființării unui compartiment de spitalizare de zi cu 10 paturi, în specialitatea Pneumologie. Pentru a obține avizul Ministerului Sănătății, unitatea medicală are nevoie de aprobarea municipalității botoșănene. 

Potrivit datelor oferite de conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie, prin înființarea compartimentului de spitalizare de zi se va putea asigura o mai bună deservire a pacienților cu afecțiuni pneumologice, în sensul în care sunt numeroase situații în care pacienții pot fi tratați fără a se recurge la spitalizare în regim continuu.

Totodată, spun reprezentanții unității medicale, se va putea realiza și o mai bună gestionare a fondurilor alocate, dat fiind faptul că există o adresabilitate din partea pacienților, evitându-se de asemenea perioadele de supraaglomerare din sezoanele reci, care induc o creștere a afecțiunilor în sfera respiratorie. 

La nivelul acestui compartiment se vor putea interna pacienți cu alte infecții acute ale căilor respiratorii superioare cu localizări multiple, infecții acute ale căilor respiratorii superioare- nespecificate, pneumonia virală- nespecificată, alte pneumonii bacteriene, bronșita acută- nespecificată, astmul cu predominanță alergică etc. 

Proiectul va fi supus spre aprobare în ședința Consiliului Local din data de 20 decembrie 2018.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cancerul ascuns care poate trece neobservat luni de zile. Semnele apar pe unghii

astăzi, 14:08
200

Ascuns, perfid, neglijat, confundat cu leziuni banale. Iată, în câteva cuvinte, cum arată tabloul cancerului de piele, care poate trece neobservat luni de zile, mai ales când se declanșează în...

Avertismentul ANPC: Nu cumpăraţi peşte şi produse din peşte din locuri neautorizate! Nu achiziţionaţi produse cu suprafaţa mâzguită, lipicioasă, deshidratată!

astăzi, 12:43
172

Directorul general în ANPC Paul Anghel recomandă celor care cumpără peşte cu ocazia Sarbatorii Bunei Vestiri si a Floriilor, conform tradiţiei, să nu cumpere din locuri neautorizate, enume...

DOLIU în cinematografie: Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit

astăzi, 11:54
163

Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit sâmbătă dimineaţă, în casa lui din Bucureşti, a confirmat Irina-Margareta Nistor pentru News.ro. "Am călătorit mult î...