Cireșele - sursa inepuizabilă de antioxidanți. Principalele beneficii pentru sănătate!

Cireșele - sursa inepuizabilă de antioxidanți. Principalele beneficii pentru sănătate!

In Romania exista 3 varietati de cires, cu aproximativ 30 de soiuri cultivate. Beneficiile consumului de cirese sunt declarate de studii stiintifice. In scopuri terapeutice, se folosesc fructele bine coapte, intens colorate si cele care nu au cazut prada daunatorilor.

Ciresele dulci sunt specifice lunii mai. Ele sunt pline de vitamine, ofera organismului nutrientii esentiali, avand in plus foarte putine calorii.

Principalele beneficii pentru sanatate

• Ajuta la reglarea somnului. Ciresele sunt o sursa buna de melatonina, hormonul care ajuta la reglarea somnului.

• Mentin sanatatea la nivel optim. De asemenea, aceste fructe contin multe vitamine precum betacaroten, vitamina C, vitamina K, vitamine din complexul B, dar si minerale - potasiu, magneziu, cat si antioxidanti, cu un rol real in mentinerea sanatatii.

• Ideale pentru buna functionare a creierului. Antioxidantii din cirese au efecte benefice asupra functiilor cerebrale, protejeaza celulele de stresul oxidativ si previn boli precum dementa, Alzheimer sau Parkinson.

• Previn bolile cardiovasculare. Ele contin si anumiti nutrienti care protejeaza vasele de sange, impiedicand astfel depunerea colesterolului pe peretii arterelor si ai venelor. In acest mod, bolile cardiovasculare precum infarctul sau atacul cerebral sunt prevenite.

• Combat febra musculara si amelioreaza durerile de artrita. Aceste fructe sunt antiinflamatoare naturale, care ajuta la ameliorarea diferitelor dureri, inclusiv cele provocate de febra musculara.

Exista studii care sustin ca, daca dupa un efort intens o persoana mananca cirese, musculatura isi revine mult mai repede. Totodata, ele sunt indicate si bolnavilor de guta sau celor care sufera de artrita.

• Scad riscul aparitiei cancerului de colon. Antocianii din cirese contribuie la diminuarea celulelor canceroase, arata studiile clinice. In plus, fibrele in cantitate mare sunt deosebit de eficiente in prevenirea cancerului de colon sau al celui gastric.

• Elimina toxinele din organism. Sucul de cirese este un excelent detoxifiant, el contribuind la eliminarea toxinelor din organism, iar continutul mare de potasiu le face sa fie un foarte bun diuretic.

• Adjuvant in boli hepatice si biliare. Pacientii cu afectiuni hepatice sau cei cu afectiuni biliare primesc indicatie pentru o dieta constituita si din cirese.

• Excelente pentru buna circulatie a sangelui. Sunt o excelenta sursa de potasiu, ajutand la reducerea tensiunii arteriale si elimina excesul de sodiu din corp. Din acest motiv, ciresele previn hipertensiunea.

• Asigura o silueta de vis. Ciresele ajuta la pierderea kilogramelor in plus, deoarece o cana de cirese contine 120 de calorii si 5 grame de fibre.

• Bun diuretic. Cozile de cirese au puternice efecte diuretice datorita continutului ridicat de saruri de potasiu si flavonoide. Totodata, ele au si proprietati astringente si antidiareice, antifebrile si antiinflamatorii.
 

Ce afectiuni amelioreaza ceaiul din cozi de cirese?

• Afectiuni renale: litiaza urica, pielite, nefrite, pielonefrite, cistite, uretrite, colici renali, infectii renale;

• Boli ale aparatului digestiv: diaree, constipatie, gastrite, atonie hepatica, hepatite cronice, litiaza biliara, dureri de stomac, gastroenterite;

• Reumatism, guta, artrita;

• Diminueaza considerabil celulita la femei.

sfatulmedicului.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
307

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
97

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
63

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...