Ce spune Colegiul Medicilor despre cazul falsului chirurg italian care a operat in Romania!

Ce spune Colegiul Medicilor despre cazul falsului chirurg italian care a operat in Romania!

Colegiul Medicilor precizeaza ca nu a eliberat niciun document care sa-i dea dreptul sa practice medicina in Romania italianului care, desi avea doar 8 clase, a pretins ca e chirurg si a operat in mai multe clinici din tara. In acelasi timp, ministrul Sanatatii Sorina Pintea arata ca Directia de Sanatate Publica, institutie in subordinea Ministerului, i-a eliberat documente.

"Colegiul Medicilor din Romania reafirma faptul ca nu a eliberat niciun document care sa confere presupusului medic dreptul de a practica medicina pe teritoriul tarii noastre. Conform verificarii bazei de date intocmita in urma raportarilor colegiilor teritoriale, comunicam faptul ca Politi Matteo si Mathew Mode nu figureaza ca membri ai Colegiului Medicilor din Romania si de asemenea nu a fost emis niciun aviz de practica temporara pe aceste nume", anunta CMR, potrivit News.ro. (detalii despre caz aici)

Institutia precizeaza ca sustine demersurile legale demarate de Colegiul Medicilor Bucuresti, care s-a autosesizat cu privire la un posibil caz de exercitare fara drept a profesiei de medic si a sesizat organele de urmarire penala.

Una dintre conditiile pe care un medic trebuie sa le indeplineasca pentru a practica medicina pe teritoriul Romaniei este obtinerea fie a certificatul de membru al CMR, fie a avizului de practica temporara sau ocazionala a profesiei de medic, ambele fiind emise de Colegiul Medicilor din Romania, precizeaza institutia.

Un fals medic a operat la clinici private din Romania, sub numele de Matthew Mode, fara a avea studii medicale, desi conform CV-ului absolvise universitati prestigioase. Potrivit Libertatea, barbatul, pe numele real Matteo Politi, are 8 clase si a fost valet de parcare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
45

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
25

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
211

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...