Cat de periculos este aluminiul din antiperspirante?

Cat de periculos este aluminiul din antiperspirante?

   Foto: sfatulmedicului.ro

Aproximativ 3% din populatie sufera de hiperhidroza, adica de transpiratie excesiva. O metoda de combatere a acestei probleme mai mult de ordin fizic si psihic, fiindca hiperhidroza nu este considerata o problema medicala, este folosirea antiperspirantelor.

Concret, antiperspirantele va impiedica sa transpirati, insa utilizarea lor a fost si este in continuare controversata.

Principalele pericole din antiperspirante

 

• Creste riscul aparitiei cancerului. Cea mai des vehiculata explicatie este aceea ca aluminiul din antiperspirante este absorbit in piele, mai ales in cazul in care exista mici taieturi aparute dupa ras sau epilat, si se poate ajunge la cresterea nivelului de estrogen, hormonul feminin raspunzator de aparitia cancerului de san.

De aceea, cerectatorii considera ca este posibil ca aluminiul sa duca la aparitia unor mutatii si implicit la aparitia celulelor canceroase. Mai exact, se pare ca sarurile de aluminiu au capacitatea de a inhiba transpiratia si, prin urmare, se poate ajunge la cancerul de san.

Cu toate acestea, la ora actuala nu exista dovezi stiintifice care sa confirme 100% legatura dintre utilizarea antiperspirantelor si aparitia cancerului mamar.

• Blocheaza glandele sudoripare. Mai exact, ingredinetele pe care le contin antiperspirantele blocheaza glandele sudoripare, stiut fiind faptul ca toxinele din organism sunt eliminate prin transpiratie, prin glandele sudoripare. Prin urmare, substantele nocive raman in organism si duc la instalarea diferitelor boli in organismul persoanei care le utilizeaza.

• Duc la aparitia ridurilor. Aluminiul din compozitia antiperspirantelor se pare ca distruge hormonul feminin, estrogenul, cel care este direct responsabil de frumusetea unei persoane. In consecinta, in lipsa acestui hormon din organism au loc tot felul de procese precum: aparitia ridurilor, caderea parului pe fata sau chiar aparitia palpitatiilor.

• Stransa legatura cu aparitia Alzheimer-ului. Sunt si o serie de cercetari care sustin ca aluminiul ar putea fi una dintre cauzele aparitiei Alzheimer-ului. In plus, se pare ca sistemul nervos central este cea mai sensibila tinta a aluminiului.

• Aparitia unor iritatii ale pielii. Sunt cazuri in care unele persoane sensibile pot dezvolta iritatii ale pielii in urma folosirii deodorantelor ce contin clorhidrat de aluminiu.

• Afectiuni ale sistemului osos. Anumite studii sustin ca persoanele care au primit doze mari de aluminiu, ca tratament, au dezvoltat afectiuni ale sistemelor osos si nervos.

Ce solutii exista

• Puteti utiliza sampon, creme, sapunuri si cosmetice care nu contin aluminiu. Verificati inainte de achizitionarea acestor produse eticheta lor.

• In locul unor antiperspirante cu aluminiu puteti folosi si o metoda naturala si anume pudra de talc. Absoarbe transpiratia si va mentine pielea uscata!

• Deodorantele cu cristale precum piatra de alaun sunt o alternativa la cele care contin aluminiu. Acestea sunt hipoalergenice, antibacteriene si astringente. Trebuie mentionat faptul ca piatra de alaun este o sare de culoare alb-translucid, care previne si neutralizeaza mirosul neplacut si regularizeaza transpiratia.

• Alegeti deodorante care au o cantitate minima sau de preferat cand nu au deloc aluminiu in compozitie.

sfatulmedicului.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...