Care este cauza răspândirii masive la tineri a acestui cancer, care în trecut îi afecta doar pe cei trecuți de 50 de ani

Care este cauza răspândirii masive la tineri a acestui cancer, care în trecut îi afecta doar pe cei trecuți de 50 de ani

În trecut, acest cancer nu se înregistra la tineri. Acum din ce în ce mai mulți tineri sunt afectați de acest cancer, până nu de mult ”rezervat”  doar persoanelor trecute de 50 de ani. Care este cauza?

Cancerul colorectal este în creştere în rândul persoanelor sub 50 de ani din Marea Britanie, potrivit unor noi studii, relatează joi Press Association. Cercetările au arătat că incidenţa de cancer rectal şi de colon la adulţii sub 50 de ani a crescut substanţial în perioada 2004-2014, în timp ce nivelurile pentru alte grupe de vârstă au scăzut sau au rămas aceleaşi, arata Doctorul Zilei.

Un studiu, publicat în revista Lancet Gastroenterology and Hepatology, a analizat numărul îmbolnăvirilor de cancer la nivelul colonului şi al rectului în ţările dezvoltate, precum Marea Britanie, Noua Zeelandă, Canada şi Danemarca.

În perioada de zece ani studiată, s-au înregistrat creşteri substanţiale – în medie, incidenţa cancerului de colon a crescut cu 1,8% şi cea a cancerului rectal cu 1,4% în fiecare an în cazul pacienţilor din Marea Britanie.

Studiul a arătat o creştere a numărului de îmbolnăviri de cancer de colon şi rectal în rândul celor cu vârste între 30 şi 39 de ani. Cercetătorii au descoperit că tinerii din Marea Britanie prezintă acum un risc mai mare de cancer colorectal decât generaţiile trecute. Pentru aceeaşi perioadă de timp, studiul a constatat o scădere de 1,7% a incidenţei cancerului rectal la cei cu vârste de peste 75 ani.

„Cu toate că incidenţa cancerului colorectal la adulţii sub 50 de ani rămâne mult mai scăzută comparativ cu cea pentru alte grupe de persoane mai în vârstă, concluziile noastre sunt îngrijorătoare şi subliniază necesitatea de a acţiona pentru a contracara creşterea îmbolnăvirilor la persoanele mai tinere”, a declarat Marzieh Araghi, principalul autor al studiului, scrie Agerpres.

„Această creştere a incidenţei în rândul generaţiilor mai tinere este determinată probabil de prevalenţa în schimbare a factorilor de risc, precum obezitatea şi un stil de alimentaţie nesănătos”, a mai spus ea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dinamoviștii au votat la Botoșani! FOTO

astăzi, 16:00
80

FC Botoșani şi Dinamo Bucureşti se vor întâlni luni, 27 mai 2019, în etapa a 13-a din Liga 1 Betano (play-out), pe stadionul "Municipal" din Botoșani, de la ora 21:00.&...

Câți botoșăneni au votat până la ora 15.00, în județul Botoșani! Alegători nemulțumiți: "Am văzut bătrâni care au dat înapoi..."

astăzi, 15:10
809

Din totalul alegătorilor cu drept de vot, până la ora 15.00, în județul Botoșani s-au prezentat la urne 86.391 de cetățeni (78.421 pe listele permanente și 7.607 pe listele sup...

Trupul neînsuflețit al unei bătrâne, găsit plutind pe apa unui iaz!

astăzi, 14:10
842

Duminică neagră pentru comunitatea din Mileanca, unde duminică a fost găsit, plutind pe suprafața unui iaz, trupul neînsuflețit al unei femei.Descoperirea a fost făcută de nișt...