Botoşăneni salvaţi cu noul aparat de masaj cardiac, primit de cadrele medicale din Urgenţe

Botoşăneni salvaţi cu noul aparat de masaj cardiac, primit de cadrele medicale din Urgenţe

Noul aparat primit de cadrele medicale de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati îşi dovedeşte pe deplin utilitatea. Aparatul de masaj cardiac a salvat deja două vieţi. Doi bărbaţi în vârstă de 50 de ani, respectiv 93 de ani, care au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe în stare critică au fost resuscitaţi cu succes cu ajutorul noului aparat.

Unul dintre pacienţi a suferit un stop cardio-respirator în momentul în care urma să fie examinat la computerul tomograf, iar celălalt a fost preluat în comă de la domiciliu.

„Deja a fost pus la treabă, ca să spunem aşa, şi îşi face datoria foarte bine. Am avut doi pacienţi, unul de 50 de ani, supraponderal, ajuns la noi în stop, precum şi un pacient de 93 de ani. Ambii au fost resuscitaţi cu succes în secţia noastră, unul din factori constituindu-l şi acest aparat de masaj cardiac”, a menţionat Camelia Caliniuc, asistentul şef al UPU-SMURD.

Un astfel de aparat va fi montat şi pe autospeciala SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, astfel că se va putea face masajul cardiac automat încă de la locul preluării pacientului.

Aparatul constă dintr-o placă rigidă, ce se montează sub pacient şi un braţ care poate fi ajustat pe înălţime sau profunzime, pentru a fi poziţionat exact deasupra sternului pacientului. Ulterior, un asistent setează numărul de compresii pe care aparatul să le facă, dar şi puterea acestora, în funcţie de constituţia fizică a pacientului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hoț de "meserie", reținut de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 09:40
19

În cursul zilei de luni, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Botoşani au identificat pe raza municipiului un bărbat de 25 de ani, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de f...

Comunicat - Marius Budăi: "În Anul Centenar, clasa politică ar trebui să dea dovadă de maturitate pentru realizarea strategiei de dezvoltare "România 2040"

astăzi, 08:55
26

Parlamentarul PSD Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a declarat marți că inițiativa Guvernului de a înființa, la nivelul Parlamen...

Proces de concurenţă neloială deschis împotriva a două firme din Botoşani!

astăzi, 08:15
403

Scandal între mai multe societăţi comerciale de la produsele puse în vânzare! O firmă din Belgia şi reprezentatul său în România, o societate din judeţul ...