Botoşăneni salvaţi cu noul aparat de masaj cardiac, primit de cadrele medicale din Urgenţe

Botoşăneni salvaţi cu noul aparat de masaj cardiac, primit de cadrele medicale din Urgenţe

Noul aparat primit de cadrele medicale de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati îşi dovedeşte pe deplin utilitatea. Aparatul de masaj cardiac a salvat deja două vieţi. Doi bărbaţi în vârstă de 50 de ani, respectiv 93 de ani, care au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe în stare critică au fost resuscitaţi cu succes cu ajutorul noului aparat.

Unul dintre pacienţi a suferit un stop cardio-respirator în momentul în care urma să fie examinat la computerul tomograf, iar celălalt a fost preluat în comă de la domiciliu.

„Deja a fost pus la treabă, ca să spunem aşa, şi îşi face datoria foarte bine. Am avut doi pacienţi, unul de 50 de ani, supraponderal, ajuns la noi în stop, precum şi un pacient de 93 de ani. Ambii au fost resuscitaţi cu succes în secţia noastră, unul din factori constituindu-l şi acest aparat de masaj cardiac”, a menţionat Camelia Caliniuc, asistentul şef al UPU-SMURD.

Un astfel de aparat va fi montat şi pe autospeciala SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, astfel că se va putea face masajul cardiac automat încă de la locul preluării pacientului.

Aparatul constă dintr-o placă rigidă, ce se montează sub pacient şi un braţ care poate fi ajustat pe înălţime sau profunzime, pentru a fi poziţionat exact deasupra sternului pacientului. Ulterior, un asistent setează numărul de compresii pe care aparatul să le facă, dar şi puterea acestora, în funcţie de constituţia fizică a pacientului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parintilor care se tem de cadrele didactice

astăzi, 18:33
38

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

astăzi, 17:55
324

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...

La Urgențe, după ce a fost lovit de două mașini!

astăzi, 16:47
889

Bărbatul s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure, moment în care a fost lovit de un autoturism BMW condus de o femeie de 35 de ani. În urma impactului, victima a f...