Botoşăneni salvaţi cu noul aparat de masaj cardiac, primit de cadrele medicale din Urgenţe

Botoşăneni salvaţi cu noul aparat de masaj cardiac, primit de cadrele medicale din Urgenţe

Noul aparat primit de cadrele medicale de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Mavromati îşi dovedeşte pe deplin utilitatea. Aparatul de masaj cardiac a salvat deja două vieţi. Doi bărbaţi în vârstă de 50 de ani, respectiv 93 de ani, care au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe în stare critică au fost resuscitaţi cu succes cu ajutorul noului aparat.

Unul dintre pacienţi a suferit un stop cardio-respirator în momentul în care urma să fie examinat la computerul tomograf, iar celălalt a fost preluat în comă de la domiciliu.

„Deja a fost pus la treabă, ca să spunem aşa, şi îşi face datoria foarte bine. Am avut doi pacienţi, unul de 50 de ani, supraponderal, ajuns la noi în stop, precum şi un pacient de 93 de ani. Ambii au fost resuscitaţi cu succes în secţia noastră, unul din factori constituindu-l şi acest aparat de masaj cardiac”, a menţionat Camelia Caliniuc, asistentul şef al UPU-SMURD.

Un astfel de aparat va fi montat şi pe autospeciala SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, astfel că se va putea face masajul cardiac automat încă de la locul preluării pacientului.

Aparatul constă dintr-o placă rigidă, ce se montează sub pacient şi un braţ care poate fi ajustat pe înălţime sau profunzime, pentru a fi poziţionat exact deasupra sternului pacientului. Ulterior, un asistent setează numărul de compresii pe care aparatul să le facă, dar şi puterea acestora, în funcţie de constituţia fizică a pacientului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
860

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
271

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
230

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...