Botoșăneni de geniu: Cu bisturiul în viața chirurgului Doina Hrehoreț. Prima și singura femeie din România care face transplant de ficat!

Botoșăneni de geniu: Cu bisturiul în viața chirurgului Doina Hrehoreț. Prima și singura femeie din România care face transplant de ficat!

Este "omul lui Dumnezeu" printre muritorii disperați care ajung la etajul 3, chirurgie hepatică. Dr. Doina Hrehoreț, de la Institutul Clinic Fundeni, e fosta elevă a Profesorului Irinel Popescu și actuala lui mână dreaptă la secția condusă de dânsul. 

E atât de frumoasă și delicată, încât puțini bărbați se lasă liniștiți pe mâinile ei, din prima, pe masa de operație. Dar cei care au făcut-o trăiesc, într-o proporție covârșitoare. E singura femei din România și unica din Europa de Est care transplantează ficat, scrie Evenimentul Zilei, care îi dedică un amplu material.

O româncă firavă, de 48 de kilograme, cu ochi mari, albaștri, cu voce fină și zâmbitoare, are atâta sânge rece încât poate să mute un ficat dintr-un om în altul, să lucreze zece ore cu bisturiu, ace,  pompe. Transplantul de ficat este cea mai complexă și dificilă operație. 

"Suntem patru chirurgi în toată țara care facem transplant hepatic", a spus dr. Hrehoreț. Cu pacienții ei este umană și deschisă, povestește cu ei despre orice.  

Dr. Doina Hrehoreț s-a născut la Botoșani, pe 26 noiembrie 1967, fiind absolventă a Colegiului Național "Mihai Eminescu". 

CITESTE AICI UN INTERVIU CU chirurgul Doina Hrehoreț!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu s-a mutat din Botoșani. ”Părinții mei au făcut cel mai mare sacrificiu din viața lor!” (Foto)

astăzi, 08:12
317

Premiul câștigat la ”Românii au talent” i-a adus notorietate, dar și dorința de a face mult mai mult pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni actor. Copilul din...

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
2211

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
718

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...