Botoșăneni care atentează la viața semenilor: Lege blândă, nesimțire maximă!

Botoșăneni care atentează la viața semenilor: Lege blândă, nesimțire maximă!

Nu se gândesc nicio clipă la faptul că gestul lor pune în pericol viața altui om. Nu este prima dată când cadrele medicale constată că, la capătul unui drum - uneori de zeci de kilometri -, nu dau de un pacient care are nevoie de ajutor, ci de o persoană fără niciun scrupul în a înșela, a păcăli spre a-și urmări interesul. Interes care, de cele mai multe ori, este cât se poate de meschin: ambulanța este cel mai ieftin mijloc de a ajunge dintr-un loc în altul. 

Două situații de acest fel au avut angajații serviciului de Ambulanță botoșănean la sfârșitul săptămânii trecute. Un bărbat din localitatea Roma s-a gândit că e mai simplu să își trimită mama cu ambulanța la spital, chiar dacă ceea ce prezenta femeia de 76 de ani nu era nici pe departe o urgență. Fiul ei, însă, a sunat la 112 și a spus că mama lui nu poate respira și că viața femeii este în pericol. Când au ajuns la fața locului, cadrele medicale au găsit o femeie cu o mână în ghips. La spital, femeia a povestit că a venit pentru a i se scoate ghipsul, pentru că i s-a spus că trebuie să vină la spital după exact o lună de când i s-a montat. I s-a explicat că acest lucru nu se face în Urgențe, însă femeia nu voia cu nici un chip să accepte acest lucru. 

După mai puțin de 24 de ore, un nou apel, de această dată din Darabani, prin care se solicita ambulanța. Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost preluat de ambulanțierii din Dorohoi, bărbat care spunea că simte o durere puternică în zona pieptului. Numai că, odată ajuns la Dorohoi, "pacientul" și-a revenit brusc. Mai mult, el le-a și spus medicilor că trebuia să ajungă de la Darabani la Dorohoi, dar din cauza orei târzii nu a avut altă variantă decât... ambulanța.  

Cadrele medicale spun că situații de acest gen sunt des întâlnite în Botoșani, dar că nici legislația nu este prea dură în astfel de cazuri. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
210

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
171

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
119

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...